Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Starý železniční tunel ve Francii slouží jako sklep na zrání sýrů

Kola francouzských sýrů Comté, Beaufort či Salers zrají v nekonečných řadách na smrkových policích ve starém železničním tunelu, který byl v obci Ambierle přebudován na sklep pro zrání drahých sýrů. Tunelu, který byl opuštěný a téměř zapomenutý od roku 1939, dala podle agentury AFP nový život v roce 2009 místní rodinná firma na výrobu sýrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Sulc

4. 11. 2012 22:39
aLE proc je o tom v "dobre chuti"?

Sem patri nejaky dobry recept co delat se syrem. Jak zraje je nam pumpicka a kde, to nas uz vubec nezajima. Ale jak ho ruzne upravit, to je jina. Jenze to asi pani kuchari uz neumi. A kdyby nahodou umeli, tak prosim vas, jen ne zase cinsky, vietmansky thajsky atd. Ty orientalce si uz jednou strcte v rit. Existuje oblast, zvana stredni Evropa. A take Jizni a zapadni. Mozna ze i Taliani ci Francouzi uz nekdy slyseli, ze existuje neco jako syr a maji na to nejake recepty, jak s nim nejlepe nalozit, jine nez jej strkat do tunelu.

0 0
možnosti