Diskuze
Češi chtějí mít stále plné břicho, říká Pavel Maurer
Děkujeme za pochopení.
A. Aichou 126
Hurá
Někdo zas veřejně prohlašuje, že Češi jsou v průměru vlastně prasata. Živí se výrobky ARO, obědy za 60 korun a pochybnými výrobky z Polska a pak se diví, že tu obecně kvalita jídla stojí za prd. A ještě tu spoustu lidí ty blivajzy hltá takovým způsobem, že jim břicho roste až na zem.
Pak ještě pivečko, cigárko (Red&White nebo Viceroy, aby náhodou tabák neměl nějakou kvalitu), kávičku (odporného turka za 5 korun) a hurá si stěžovat jak nemám čas a mám málo peněz.
Pochopitelně přeháním, ale jistě ta nevztahovačná část čtenářstva chápe, co tím chci říct...
Re: Hurá
Chápu. Vy zjevně máte času dost a finančních prostředků ještě víc. To je asi tak vše. Nečekám, že byste se chtěl, nebo chtěla vžít do situace průměrného až podprůměrného občana, který musí volir red and white před marllboro a sekanou před stejkem. Tohle lidi vašeho typu nechápou. A kecy o tom že se měli lépe učit si rovnou nechte od cesty. Takhle to v životě nefunguje.
jím proto
abych žíla, nežiju proto abych jedla. To je taková prupovídka. Jím, když mám hlad a nijak zvlášť velký gourmet nejsem. A myslím, že jsou daleko důležitější a zajímavější věci na světě než posezení v restaurací s útratou 1000Kč na osobu. To záleží na úhlu pohledu. Každý má jiné priority, já taky pána neshazuju, že si třeba nevezme kolo a nejede se raději někam projet a sedí v restauraci.
Re: jím proto
stím nemám problém, rozpočet mi nedovolí víc než jedno kuře, a dvě brambory k obědu a jenom 1/2kg roštěnky nebo panenky k večeři s chlebem a 3malé pivka 12st.
Tak ještě jednou a pomalu
Gurmán (z francouzského gourmand = žrout) je ten, koho zajímá hlavně plné břicho. Gourmet je ten, koho zajímá především kvalita. Pan redachtór to za trest doma opíše a nechá stokrát podepsat.
Představte si..
...to jídlo stálo tři stovky a půlka talíře byla prázdná!!! :D
Re: Představte si..
Ano o tom to je, rikaz ze jsi to pochopil nebo zdelujes ze jsy lb
O. Kovarik
porad dokola
Uz je to unavujici jak tzv.gurmeti neustale delaji z lidi totalni hlupce.Kdo chce,tak si kvalitni suroviny vzdy najde.Ale pro spoustu lidi je klicova cena.Ikdyz se da nakoupit kvalitni surovina i za rozumny peniz.Nicmene je to porad o lidech.Stve me,ze tihle experti hazi 95% naroda o jednoho pytle.Ted zacina byt v mode kritika ceske kuchyne.Uz se ozval mistr sveta amoleta Pohlreich s nazorem,ze svickova je moucna omacka se sesti a casem zanikne.On ktery nabada ve svem poradu k regionalni kuchyni,najednou odsoudi klasicke ceske jidlo,ktere je velmi popularni i mezi cizinci.Samozrejme nesmi chybet blabol o plnych pupcich.Osobne,kdyz si dam svickovou,tak se dvema knedliky,protoze si chci tohle svatecni jidlo vychutnat.
Je smutne,ze misto snahy zachovat tradicni ceskou kuchyni je usili neustale lidi presvedcovat ,aby davali prednost zahranicnim jidlum.
Re: porad dokola
Naposled co jsem viděl Pohlreicha, tak si zrovna svíčkovou vychvaloval a co se týče jeho názorů na regionální českou kuchyni, tak ji spíš preferuje a doporučuje. Jediné co nesnáší je použití nekvalitních ingrediencí.
Co se týče plných pupků, tak to, že vy si dáte ke svíčkové jenom 2 knedlíky Vás chválí, ale bohužel spousta lidí si ji dá se šesti (a více) a o těchto lidech je výše uvedený článek
GŘ českých drah Žaluda si může dovolit....
...každý den k obědu lahvinku vínka za dva tisíce a zbytek ponechat vděčnému personálu jako dýško....jenže lidi mají jeho denní útratu na měsíc na osobu. Kecy o tom, že "lidi preferují " jsou sprosté, lidi MUSÍ PREFEROVAT, nic jiného jim nezbývá !
Re: GŘ českých drah Žaluda si může dovolit....
U soukromého řezníka si nakoupíte kvalitní maso + masné výrobky za stejné (ne li lepší) ceny než v supermarketu. To stejné máte s pečivem. Jenže to není tak pohodlné, takže to Vaše povídání o preferencích, navíc ve státe, který má největší spotřebu piva na hlavu, v tvrdém alkoholu je také na špici a v cigaretách se taktéž nedá zahanbit, je trochu mimo.
Gurmanstvi je normalni obchod !!! Vetsina lidi ji, protoze
... ma hlad a to je normalni. Rikat jim: "Jste blbci, kdyz chcete mit plny zaludek" je znamkou ignorace a pohrdani. Paklize si pan gurman chce dat grilovane "hovezi kopyto s pampeliskou a vodou z ledovce", je mi to celkem jedno. Moje babicka varila (a verim, ze hodne ceskych zen stejne tak) tak dobre ze vseho, co rostlo na jeji zahradce, ze tyhlety gurmanske vylevy pohrdani jsou pouze znamkou neznalosti historie ceske kuchyme. top0625top@live.com
opět
zaprdění čechostánci nepochopili, co ten člověk chtěl říci, to, že si narvete panděra k prasknutí není jídlo,ale žraní, čemuž se nedivím, protože vaši předci byli neandrtálci
O. Kovarik
Re: opět
Vazena...jime proto,abychom zili.Kdyz prijde domu hutnik po 16i hodinove sichte,tak lici nadivane papajou a krevetimi ocasky ho zcela jiste nenasyti.Tim si budte jista.Urazejte si jak chcete.Hrajte si na gurmetku,ale laskave nepohrdejte lidmi,kteri maji ruzne stravovaci navyky.Kazdy ji dle vlastniho uvazeni.Bohuzel mezi ceskymi gurmety ted fici blaboly o prezirani.A nekteri tyhle blaboly papouskuji.
Ano, chtějí...
...nebo si snad pan gurmet myslí, že smyslem oběda je, aby člověk měl po něm ještě hlad??? Pane Maurere, mnozí v dnešní době po obědě ještě pracují...:-P
Re: Ano, chtějí...
Prave proto by meli mit po obede hlad, jinak prijdou o praci, valet se s plnym zaludkem a nic nedelat uz nei v mode.