Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Unikátní aroma i chuť. Bezinkový sirup zažívá comeback

Lehká a jemná chuť ručně natrhaných květů bezu, lidově bezinek, perfektně zachycuje esenci teplého léta nebo alespoň jeho předzvěst. Aromatické bílé květy černého bezu ( Sambucus nigra) evokují večerní odpočinek na verandě se sklenicí voňavé limonády a předtím i výpravy za jeho květy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K. Schneider

29. 5. 2014 9:58
Klasicky clanek od stolu

redaktorum doporucuju nastudovat si, kdy ktera vec kvete, nebo dozrava, nebo se pokusit zazit i jinou prirodu nez je predzahradka. Uverejnovat recepty na merunkovou marmeladu v srpnu, nebo se dnes vytasit s bezovym kvetem je vazne legracni. Mistni organizace Svazu zahradkaru Harachov to urcite oceni, ale zbytku republiky je to (na rok) k nicemu.

0 0
možnosti

J. Kovář

29. 5. 2014 10:17
Re: Klasicky clanek od stolu

Bezové keře kvetou právě teď! Asi jste to psal od stolu. Stačí vyhlédnout z okna, pane! Nebo když tu možnost nemáte, tak se na netu hned dozvíte, že keř je v květu v květnu. Divné, že ano? No a sběr je doporučován za suchého počasí právě v tomto období. Nemusíte ani do Harachova. Okolí Prahy je krásně rozkvetlé.

0 0
možnosti

29. 5. 2014 7:49
Bezinkový sirup je skvělá věc,

ale lít ho do vína je prasárna. Autor zřejmě vyrostl ja červeném víně s kolou.

0 0
možnosti

J. Kovář

29. 5. 2014 8:25
Re: Bezinkový sirup je skvělá věc,

Kulhánková, víte že prosecco není víno, ale italský sekt? Kulhánková, víte že ochucování sektů je delikatesa? Víte že Hemingway popíjel v Benátkách nápoj zvaný belliny, což je sekt s broskvovou šťávou? Víte že je to nejslavnější nápoj Harry´s Baru kde ho Ernest H. právě za I. světové popíjel?

Kulhánková, víte že vy jste jenom taková závistivá ženská od plotny a nevíte vůbec nic?. Tedy raději mlčte.

0 0
možnosti