Diskuse k článku: Nové trendy v pečení bůčku. Hezky pomalu a pozvolně

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 8
  • Poslední: 5.10.2014 11:34
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Vozábalová 5.10.2014 3:43

To má být "pomalé pečení"?

Tak tedy nevím - podle mne je pomalé pečení něco zcela jiného - jakýkoli kus masa - drůbež, zvěřinu, vepřové, hovězí - připravím (našpikuji, orestuji, okořením - podle dané úpravy)  přidám potřebné ingredience - třeba zeleninu na svíčkovou - trochu podliju a pekáček - zakrytý - dám do trouby nastavené na minimum - musí být na méně než 100°C (tak 60-80). To udělám večer a ráno mám nádherně měkké a šťavnaté maso, odklopím, odeberu šťávu, navrch přidám lístečky másla  -pokud je to třeba, na bůček apod. samozřejmě ne - dám teplotu na 200 - 250 a nechám vytvořit kůrčičku. Nechám vychladnout a pak naporcuji (z horkého při porcování vyteče mnoho šťávy), mezitím dodělám šťávu či omáčku, naporcované maso vrátím do pekáčku a před podáváním nechám znovu prohřát.

Neni to nijak pracná úprava - jen pokud se použije mražený větší kus (husa, kachna) je nutné jej nechat před touto přípravou hodně povolit (nebo dát zmrzlé a nechat ve vlažné troubě o hodně déle - 15 a více hodin).

J. Kovář 5.10.2014 11:34

Re: To má být "pomalé pečení"?

Děkuji paní Vozábalová. Už jsem si to vytisknul a přidal k tomuto receptu. Hezkou neděli.

P. Sulc 3.10.2014 21:29

A co je spatneho na kminu ?

Bucek bez kminu , to je jako gulasek bez papriky ci svickova bez bobkoveho listu a noveho koreni, jako segedyn bez kysele smetany. Jisteze se to da take jist, ale neni to ono.

M. Košťál 3.10.2014 16:15

proboha živýho

kvůli tomuhle čtu noviny? aby mě nějaký trumberové poučovali, jak upéct bůček?

J. Kovář 3.10.2014 19:40

Re: proboha živýho

Miroslave, to je recept, to není poučování, trumbero.

M. Košťál 4.10.2014 8:01

Re: proboha živýho

a co to má co dělat v novinách? nehledě na to, že člověk, kterej potřebuje recept, aby si poradil s kusem vepřovýho, ten bůček stejně zkazí.

J. Tachovský 3.10.2014 14:35

Tak jsem si to precetl

a nijak me to nelaka.

J. Kovář 3.10.2014 15:15

Re: Tak jsem si to precetl

úplně vás chápu, se zeleninou to chce opatrně :-)



Najdete na Lidovky.cz