Diskuze
Nová čínská delikatesa: polévka z vlaštovčích hnízd s ptačími slinami
Děkujeme za pochopení.
Š. Apolen
Z čeho jiného ty vlaštovky stavějí hnízda ? To je zase titulek jak noha.
To není "nová čínská delikatesa". Nejsem Číňan a znám to padesát let.
Nevim proc Lidovky stale uvadeji v Receptech orientalni sajrajty. To nemate nic lepsiho? Ceska kuchyne neni dobra? To jsou stale nejake thajske, cinske indicke a jine orientralni pobliony.
Š. Apolen
Tradiční česká kuchyně není dobrá pro dnešního Čecha. Je to tím, že vznikla v době, kdy lidé pracovali tak, až "padali na hubu ". Když jsem dělal v lese, také jsem "žral jako kyselina".
Nová? O tom jsem čtl v časopise 100+1 zahraničních zajímavostí někdy v roce 1985...
C. Sangrail
Podepsána je sice "ČTK", ale předpokládám, že její zprávy stále ještě píší lidé a nikoli počítačové programy. Ten, kdo psal tento článek, má zvláštní vztah k jazyku. Na jeho místě bych v souvislosti s drobným ptactvem (a už vůbec v souvislosti s tématem gastronomie) nemluvil o "plivancích". Nepozdává se mi "vysrknutí polévky". "Navrchu posypat cukrem" je pleonasmus - kam jinam by autor chtěl ten cukr sypat než na svrchní stranu pokrmu? A to, zda si císařové "pochutnávali", není historicky doloženo, zatímco to, že polévku z vlaštovčích hnízd "jedli" nebo jim "byla předkládána", doloženo je.