Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SOMELIÉR: Víno k dýni nebo zvěřině aneb Co pít k podzimním delikatesám

Dny se zkracují, noci prodlužují, začíná být sychravo, zkrátka, podzim je tady. Krásné období, alespoň co se týče gastronomie, vždyť kdo by neměl rád zvěřinu, dýně, houby, jedlé kaštany nebo třeba lanýže. Podzimní chutě jsou hodně specifické, a tak se dnes podíváme, po jakém víně sáhnout, aby jste si skvěle užili všechny ty podzimní dobroty?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

18. 10. 2016 9:23

Pan somelier se myli. K jidlu je nejlepsi voda. Navic neskodi tolik jatrum.

0 0
možnosti
FK

18. 10. 2016 8:25

No fakt, o ničem jiném nesním, jen o tom, jak budu pít celý podzim to nejlepší červené víno z Francie, lahvinku tak kolem dvou tisíc a k tomu jíst steaky se zvěřiny s dýňovým salátem nebo grilovaným lilkem. Na jaře pak budu mít ze zvěřiny podágru a vypucované úspory. Takže si dám raději český grog z českého rumu a k tomu domácí cukroví. Myslím, že je to dobrá alternativa. Ale víno červené taky, a třeba svařené, s řebíčkem a skořicí, jen to bude nějaká obyčejnější sorta.

0 0
možnosti