Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

11:45
"Vztah mezi svazem a jeho dceřinnou marketingovou společností STES není upravený. STES obchoduje s něčím, čehož není nositelem," míní Lněnička navrhuje založit novou obchodní společnost.
K projektu Národnímu stadionu říká: "Šlo o neuvěřitelné plýtvání."
11:42
Se svojí zprávou předstupuje předseda odvolací a revizní komise Ondřej Lněnička. Ten v uplynulých dvou letech vedl ostré spory s vedením svazu. "Není to vůbec pěkné čtení, ale je to věrný obraz stavu, který v českém fotbalu panuje," tvrdí Lněnička.
11:36

Mokrý ukončil svůj projev, delegáti mu zatleskali.

  • Odstupující předseda Mokrý.

    Odstupující předseda Mokrý. / Autor: ČTK

11:33
Mokrý hovoří už půl hodiny. Jeho projevu delegáti nevěnují příliš velkou pozornost. Někteří z nich si čtou noviny, další se baví se sousedy u stolu, jiní se odešli občerstvit na chodbu.
11:21
Do diskuze se zapojili také Jindřich Rajchl, kandidát na místopředsedu za Čechy, a bývalý reprezentant Luboš Kubík, který kandiduje do výkonného výboru za kraje a okresy v Čechách.
11:11
Během projevu Mokrého se okolo Haška sesadili Kubíček a Kučera, dva kandidáti na místopředsedu za Moravu a diskutují s ním.
11:07
Mokrý k reprezentaci: "Náš tým nechyběl ani na jednom z významných turnajů. Už samotná účast na nich je třeba hodnotit jako úspěch."
11:05
Slova se ujímá odcházející předseda Mokrý. "Chtěl jsem být předsedou, který bude fotbal spojovat a ne rozdělovat. Věřil jsem, že vášně vyprchají. Bylo pro mě velkým zklamáním, že k uklidnění atmosféry nedošlo. Někteří funkcionáři se nesmířili s tím, že nanaplnili svoje ambice a věnovali se tomu, že očerňovali činnost svazu."
10:52
Jednání pokračuje. Všechny tři pracovní komise oznámí, kdo je povede. Potom se slova ujme Pavel Morký a přednese zprávu o činnosti svazu během jeho volebního období.
10:38
Členové všech komisí jsou schváleni. Předsedající Fousek vyhlásil pětiminutovou přestávku a požádal delegáty, aby neopouštěli svá místa. Většina z nich se zvedla ze židlí a odcházejí do kuloárů.
10:32
Valná hromada schálila jednací i volební řád. Na řadu přicházejí volby mandátové, volební a návrhové komise.
10:24
Návrh volebního řádu byl odhlasován hladce.
10:14
Pozměňovací návrh stanov byl schválen v obou komorách. Jeden z delegátů ale záhy vstal a tvrdí, že mu není jasné, o čem se hlasovalo. Fousek se to snaží vysvětlit. To se mu podařilo. Nyní se bude schvalovat jednací a volební řád.
10:05
Delegáti přednášejí svoje připomínky. Jednání začíná být nepřehledné.
10:04
Ještě předtím bude valná hromada projednávat návrh úpravy svazových stanov.
10:02
Pro Doležalův návrh bylo 109 členů české komory a všech 72 členů moravské komory. Návrh byl schválen.
09:58
Optická většina podpořila Doležalův návrh. Nyní bude následovat zpráva předsedy svazu, předsedy odvolací a revizní komise a předsedy arbitrážní komise o činnosti za minulé období.
09:53
Nyní se bude schvalovat program valné hromady. Šéf Slavie Petr Doležal má pozměňující návrh. Tvrdí, že delegáti dostali jiný program, než schválil výkonný výbor. Chce, aby zpráva předsedy o činnosti svazu předcházela volbám nového vedení.
09:51
Za svého asistenta si vybral Jana Obsta, bývalého předsedu svazu.
09:42
Předsedajícím 12. Valné hromady ČMFS byl zvolen Petr Fousek. Toho přivítal velký potlesk.