Diskuze
Babiš chce skoncovat s dvojí kvalitou potravin v Česku, jedná o tom s obchodníky
Děkujeme za pochopení.
Vůbec nechápu, co je tohle za téma. To jsou spotřebitelé nesvepravna jelita, která si neumí přečíst složení? To je opravdu hlavní problém naší zepubliky.
Téma dvojí kvality potravin je typický český populismus a to na kvadrát! Daleko vážnější je přece zdravotně závadná ( ne dvojí!) kvalita do České republiky dovážených polských výrobků, jak známo!
Mimochodem, dvojí kvalita se dá jistě najít u mnoha českých výrobků. Nedávno jsem viděl třeba test špekáčků, co se obsahu masa a to ještě různého druhu týče a to se člověk musí divit, jaké tu jsou rozdíly! A to ještě ceny v mnohy případech vůbec nekorelují s “kvalitou” těchto výrobků. A kdo se tady nad tím pozastavuje?
Máme snad problémy s kvalitou dováženého piva? nemáme! A proč? No protože si vaříme nejlepší pivo na světě doma sami! Nic nás tu jejich čurdu tedy pít nenutí! Tady hledejte Andreji řešení! :-)
R. Markvart
Nevaříme nejlepší pivo na světě, tento mýtus si jenom nalháváme do kapsy, nikdo totiž nevaří nejlepší pivo na světě.
Naše pivovary vaří takové pivo, které nám nejvíc chutná. Stejně tak jako jiné pivovary vaří takové pivo, které chutná jejich zákazníkům.
Problém s kvalitou potravin dovážených ze zahraničí se dá vyřešit tím, že pan Babiš, co-by odborník na zemědělství (Agrofert) by měl nyní vzít kalkulačku, spočítat kolik brambor, řepy, obilí, vojtěšky aj. plodin je v ČR potřeba ročně a poté oslovit české zemědělce s tím, aby potřebné množství ročně vyprodukovali - zároveň s garancí výkupu a podporou státu. Přijde mi, že žádná naše vláda z aposledních 30 let nebyla schopna řící zemědělcům co vlastně mají produkovat, kolik toho mají vyprodukovat a jestli jim garantuje výkup. Pokud chceme vědět co jíme, vypěstujme si to sami a naučme se z toho udělat kvalitní výrobky! Pokud chceme jíst odpad, potom volme stále dokola to samotné.
R. Markvart
A tím jako vyřešíte co? Řeknu Vám rovnou, že vůbec nic. Tímto můžeme být tak maximálně soběstační v produkci některých surovin, ale zdaleka ne všech, které se v našich domácnostech konzumují.
Nicméně na pultech obchodů se vyskytují, protože jsou poptávány i takové potraviny, které na poli vůbec a nikde nerostou, jejichž výroba podléhá nějakým recepturám, ale i potraviny - suroviny, které se v našich zemědělských šířkách nedají produkovat vůbec.
R. Markvart
V těch debatách se mimo jiné přetřásala Coca Cola. A mně by fakt zajímalo, jak kdo zjistil, že pro český trh má Coca Cola jiné složení, když je recept na ni vysoce střeženým tajemstvím, tudíž když ho nikdo, s výjimkou několika málo zasvěcených nezná. Tedy stejně jako nikdo nezná receptury na českou Kofolu, Becherovku a řadu dalších.
A k té rozdílné obchodní politice, tedy i rozdílným cenám. Před časem se někdo z Prazdroje vyjadřoval k jejich pivu, resp. cenám. A sám tam uvedl, že zatímco je v Česku Prazdroj brán jako prémiové pivo, tak třeba v Německu je chápán jako pivo pouze značkové, a tomu i odpovídá cenová politika na daném trhu. Takže si nestěžujme na údajnou rozdílnou kvalitu, na údajnou cenovou diskriminaci, když naši výrobci - exportéři dělají nemlich to samé.
A mimochodem: když západní automobilky začátkem devadesátých let u nás prodávaly svoje za nižší ceny než u sebe doma, tak jsme se tomu nijak nebránili. Nebo jsem snad tehdy něco přehlédl?
Člověk, co dodává na trh uzeniny pro vegany, přezdívaný chemický Andy, bude mistrovat obchodníky...