Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hygiena v restauracích nebude tak přísná

Restauratérům by se mělo lépe podnikat. Novou vyhlášku, která zjednodušuje hygienické požadavky na provozování stravovacích služeb, připravil ministr průmyslu a obchodu Martin Říman společně s ministrem zdravotnictví Tomášem Julínkem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jindra

24. 9. 2006 16:20
Jindra

Tak tam bude svinčík jako za vlády prasete Paroubobka v Ráji?

0 0
možnosti

spaldings

24. 9. 2006 8:55
na spindiry cechy kotlinkare

musi bejt prisnost

znal jsem jednoho kuchare co plival do patelny , "ze se pote rizek neprilepi " , z hajzliku bez umyti ruk hned do kuchyne - jo neni nad prazskou fajnovou hospodu ;-)

0 0
možnosti

fotr

24. 9. 2006 16:14
Re: na spindiry cechy kotlinkare

A jak ale pomůže v tebou popisovaném případě sebepžřísnější zákon. Viz. moje odpověď na příspěvek matra a jak už tu zaznělo, složitý předpis s přehnanými požadavky pouze odvádí hygieniky, ČOI atp. od hlídání podstatných problémů.

Ve vší úctě, ale mám zkušenost, že tohle většina lidí nepochopí. A vystačí si si s "přísnost musí být"...

A co ty?

0 0
možnosti

Pako

23. 9. 2006 20:28
DOUFAM, ZE TEM HNUPUM NA MINISTERSTVU NEKDO KONECNE VYSVETLI, ze

Gulas je lepsi az druhy den po uvareni a ze prestanou restaurace nutit gulas vyhazovat kazdy den, jak pry to nyni  restaurace maji narizeno.

0 0
možnosti

zirajici

22. 9. 2006 14:26
nestačím se divit

Nestačím se divit, o čem to hovoříte!!!! Od 1.1.2006 je hygiena v restauracích posuzována dle nařízení Evrops. parlamentu a Rady č. 852/2004 , zejména v technických parametrech ( tedy nikoli podle vyhlášky 137/2004 Sb.,)a tedy není co novelizovat. ani změkčovat!!!!!!

0 0
možnosti

ivanplacak

21. 9. 2006 22:11
Nadbytečnosti

Některé nařízení jsou opravdu nesmyslností.Zkuste si natočit velký hrnec vody pětiminutovým držením ruky pod fotobuňkou ! Z nařízených plastových špalků se odsekávají ostré kousky do jídel  atd.Moje známá hovořila o takovýchto podobnostech v mnoha příkladech.Nám laikům takovéto věci ani nepříjdou ,ale je jich neskutečně mnoho.

0 0
možnosti

matra

22. 9. 2006 9:14
Re: Nadbytečnosti

Tak ta tvoje známá Tě pěkně houpala, jednak ta fotobuňka nebyla povinná, to byly a doufám, že budou i nadále pákové baterie, a to je jiný kafe. Jo mytí rukou po WC třeba na salátovou zeleninou se vám líbí ? ( zažila jsem a nebyla to žádná póvl restaurace, pro zaákazníky byla nablejskaná dost).

0 0
možnosti

ALOIS.AMERICAN

21. 9. 2006 19:17
HYGIENA

BYL U BACHMACU, VOJAK KDYBY TEHDY DOSTAL BEHACKU Z JIDLA TAK VAS CEKALA DOVOLENA V JACHYMOVE. NENI TO TAK NEHORSI U DOMACICH RESTAURANTU,KONTROLUJTE ZVLAST CINSKE A VIETNAMSKE RESTAURANT.,

0 0
možnosti

huhu

21. 9. 2006 18:45
dle výběru zákazníka

možnost výběru pobytu v zaplivaném bufáči či luxusní restauraci bych nechal na zákaznících. ostatně většina jich ví do čeho jde...;-)

0 0
možnosti

strejda

21. 9. 2006 21:09
Re: dle výběru zákazníka

huhu, jak poznáte, že v luxusní restauraci je zázemí v pořádku? Již dávno nejsem tak naivní abych si myslel, že co je drahé a luxusní je také dobré. V zemích, kde mají smysl pro pořádek a fair play, nemusí být žádné takové zákony. U nás hohužel ano. Zde platí, a začíná to hlavou státu, nedej se chytit a co není zakázáno, to je dovoleno a morálka je jen přežitek, který nás brzdí ve vydělávání peněz. Co se týká restaurací, cukráren a pod. po roce 1989 jsem tam začal chodit často, peněz jsem měl a mám dost. Dnes, po smutných skutečnostech, chodím - u nás v Česku - jen když společensky musím. Jako před dávnými lety. C´est la vie.

0 0
možnosti

LZ

21. 9. 2006 18:15
lubos.zalom@tiscali.cz

správný krok. hygienu má zajišťovat trh, přesněji řečeno vztahy mezi jednotlivými lidmi, mezi zákazníky a prodávajícími. zaplivané putyky budou mít menší návštěvnost, sami sebe potrestají za zanedbávání hygieny a příjemného prostředí. rozumný člověk půjde posedět do normální čisté restaurace, kde se nebude muset strachovat, že dostane salmonelu nebo že se nakazí žloutenkou při návštěvě toalety... A ti, kteří právě vyhledávají zaplivané putyky, pokud jsou svéprávní, sami dobrovolně podstupují riziko...

0 0
možnosti

bbb

21. 9. 2006 20:46
Re: lubos.zalom@tiscali.cz

Trh vše vyřeší, že? To říkal Klaus než zavázal, před svým odchodem z premiérského křesla, první úsporný balíček. Vy si fakt myslíte že je mezi bufetem a nějakou restaurací v kuchyni velký rozdíl? Každý chce vydělat a nejlíp úsporou nákladů. A když jim uvolní hygienické předpisy... Salmonela už si mne ruce.

0 0
možnosti

www racek

21. 9. 2006 16:44
hmm, opravdu dojemná starost o hygienu

nebo že by ne? bože, hospod je tolik, tak bych byl právě přísný.

0 0
možnosti