Diskuze
Hygiena v restauracích nebude tak přísná
Děkujeme za pochopení.
Jindra
Jindra
Tak tam bude svinčík jako za vlády prasete Paroubobka v Ráji?
spaldings
na spindiry cechy kotlinkare
musi bejt prisnost
znal jsem jednoho kuchare co plival do patelny , "ze se pote rizek neprilepi " , z hajzliku bez umyti ruk hned do kuchyne - jo neni nad prazskou fajnovou hospodu
fotr
Re: na spindiry cechy kotlinkare
A jak ale pomůže v tebou popisovaném případě sebepžřísnější zákon. Viz. moje odpověď na příspěvek matra a jak už tu zaznělo, složitý předpis s přehnanými požadavky pouze odvádí hygieniky, ČOI atp. od hlídání podstatných problémů.
Ve vší úctě, ale mám zkušenost, že tohle většina lidí nepochopí. A vystačí si si s "přísnost musí být"...
A co ty?
Pako
DOUFAM, ZE TEM HNUPUM NA MINISTERSTVU NEKDO KONECNE VYSVETLI, ze
Gulas je lepsi az druhy den po uvareni a ze prestanou restaurace nutit gulas vyhazovat kazdy den, jak pry to nyni restaurace maji narizeno.
zirajici
nestačím se divit
Nestačím se divit, o čem to hovoříte!!!! Od 1.1.2006 je hygiena v restauracích posuzována dle nařízení Evrops. parlamentu a Rady č. 852/2004 , zejména v technických parametrech ( tedy nikoli podle vyhlášky 137/2004 Sb.,)a tedy není co novelizovat. ani změkčovat!!!!!!
ivanplacak
Nadbytečnosti
Některé nařízení jsou opravdu nesmyslností.Zkuste si natočit velký hrnec vody pětiminutovým držením ruky pod fotobuňkou ! Z nařízených plastových špalků se odsekávají ostré kousky do jídel atd.Moje známá hovořila o takovýchto podobnostech v mnoha příkladech.Nám laikům takovéto věci ani nepříjdou ,ale je jich neskutečně mnoho.
matra
Re: Nadbytečnosti
Tak ta tvoje známá Tě pěkně houpala, jednak ta fotobuňka nebyla povinná, to byly a doufám, že budou i nadále pákové baterie, a to je jiný kafe. Jo mytí rukou po WC třeba na salátovou zeleninou se vám líbí ? ( zažila jsem a nebyla to žádná póvl restaurace, pro zaákazníky byla nablejskaná dost).
ALOIS.AMERICAN
HYGIENA
BYL U BACHMACU, VOJAK KDYBY TEHDY DOSTAL BEHACKU Z JIDLA TAK VAS CEKALA DOVOLENA V JACHYMOVE. NENI TO TAK NEHORSI U DOMACICH RESTAURANTU,KONTROLUJTE ZVLAST CINSKE A VIETNAMSKE RESTAURANT.,
huhu
dle výběru zákazníka
možnost výběru pobytu v zaplivaném bufáči či luxusní restauraci bych nechal na zákaznících. ostatně většina jich ví do čeho jde...
strejda
Re: dle výběru zákazníka
huhu, jak poznáte, že v luxusní restauraci je zázemí v pořádku? Již dávno nejsem tak naivní abych si myslel, že co je drahé a luxusní je také dobré. V zemích, kde mají smysl pro pořádek a fair play, nemusí být žádné takové zákony. U nás hohužel ano. Zde platí, a začíná to hlavou státu, nedej se chytit a co není zakázáno, to je dovoleno a morálka je jen přežitek, který nás brzdí ve vydělávání peněz. Co se týká restaurací, cukráren a pod. po roce 1989 jsem tam začal chodit často, peněz jsem měl a mám dost. Dnes, po smutných skutečnostech, chodím - u nás v Česku - jen když společensky musím. Jako před dávnými lety. C´est la vie.
LZ
lubos.zalom@tiscali.cz
správný krok. hygienu má zajišťovat trh, přesněji řečeno vztahy mezi jednotlivými lidmi, mezi zákazníky a prodávajícími. zaplivané putyky budou mít menší návštěvnost, sami sebe potrestají za zanedbávání hygieny a příjemného prostředí. rozumný člověk půjde posedět do normální čisté restaurace, kde se nebude muset strachovat, že dostane salmonelu nebo že se nakazí žloutenkou při návštěvě toalety... A ti, kteří právě vyhledávají zaplivané putyky, pokud jsou svéprávní, sami dobrovolně podstupují riziko...
bbb
Re: lubos.zalom@tiscali.cz
Trh vše vyřeší, že? To říkal Klaus než zavázal, před svým odchodem z premiérského křesla, první úsporný balíček. Vy si fakt myslíte že je mezi bufetem a nějakou restaurací v kuchyni velký rozdíl? Každý chce vydělat a nejlíp úsporou nákladů. A když jim uvolní hygienické předpisy... Salmonela už si mne ruce.
www racek
hmm, opravdu dojemná starost o hygienu
nebo že by ne? bože, hospod je tolik, tak bych byl právě přísný.