Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lacině, chutně a kvalitně? Ne s Láďou Hruškou, míní šéfkuchaři

Myslíte si, že jsou recepty televizního kuchaře Ládi Hrušky opravdu tak chutné, jak tvrdí? A jsou vůbec zdravé? Jaká je pravda o receptech Ládi Hrušky?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

O. Horák

23. 11. 2014 11:40
pár receptů má opravdu šílených

No řekněme že tak 10% jsou naprosté šílenosti, 20% slabé, ale zbytek jsou naprosto normální recepty.

Takže opravdu netuším, proč tohle ti renomovaní kritici nepřipustí a do jednoho pytle hodí vše. Potom by jejich kritika vyzněla poctivě a ne jako kvikot těch, co si připadají nedocenění a málo slavní.

I mě některé recepty už při čtení či sledování obrací kufr, ale mnoho receptů je naprosto normální a poctivé vaření. Ale pokud se chytím jak exkrement košile na pár receptech a podle nich odsoudím celé vaření jednoho kuchaře, tak takto dokáži nachytat na něčem snad každého (třeba i renomovaného kuchaře, když bude tvrdit že vaří levně nachytám na pár receptech hodně drahých).

0 0
možnosti
VK

6. 12. 2014 0:47
Re: pár receptů má opravdu šílených

Bohužel, on si právě na těch extrémech dělá jméno. Něco jako Gordon Ramsay na své okázalé vulgárnosti (kterou Zdeněk Pohlreich po česku převádí ještě do velmi lidské a tvůrčí podoby).

Takže - kdo čím zachází, tím také schází.

0 0
možnosti
MK

M. Komárek

22. 11. 2014 22:30
Jsem velmi rád a jsem na to i pyšný,

že veškeré zoufalosti TV Nova jsou už asi 20 let zcela mimo mě i mou rodinu. Co je tohle zase za šaška?

0 0
možnosti
Foto

Babul

23. 11. 2014 9:36
Re: Jsem velmi rád a jsem na to i pyšný,

Jak můžeš bez Novy vůbec žít? Nebo je to 5. odboj?

0 0
možnosti
PS

22. 11. 2014 21:58
Mam dojem ze kuchari projevuji

jen svoji zavist. Ve skutecnosti lidi zajima, jestli jim smakuje, nikdo neuvazuje kolik je v obede kalcia ci fosforu nebo kolik je v pivu vitaminu. A zemlovku si udelam, kdyz mam na ni chut, ne abych se ladoval nejakym vitaminem, ten si koupim v drogerii.

0 0
možnosti
VK

6. 12. 2014 0:50
Re: Mam dojem ze kuchari projevuji

Když se cech brání proti tomu, aby nějaký nýmand ku.vil řemeslo, kterému se 20 snažili dát jakous takous úroveň, tak to opravdu není závist.

0 0
možnosti
HDB

H. Balzám

22. 11. 2014 12:37
Neválejte si šunku !

Podle mě ten příklad se šunkou je vyložená lež. Když má člověk hlad, uspokojí ho tím, že si nacpe teřich. A je to tělu úplně jedno, jestli si ho nacpe půllitrem stejku za sto tisíc z jednorožce, nebo půllitrem štěrku ze silnice. Tělo prostě dostane signál, že se jedlo. Takové ty mýty o výživových hodnotách, kvalitním obsahu apod. jsou mimo mísu, je to taková kuchařská latina. My se dnes pohybujeme mnohem míň než lidi třeba před sto lety, logicky proto potřebujeme jalovější jídlo. Takže, i kdyby kuchařům z toho praskaly vocasy, je nejlepší cestou proti všeobecně rozšířené obezitě výroba objemově bohatých a výživově chudých potravin.

0 0
možnosti
MK

22. 11. 2014 12:59
Re: Neválejte si šunku !

no nevím. štěrk bych nejed. každej, kdo umí vařit ví, že důležitý je. aby to bylo DOBRÝ. a toho se dá dosáhnout s každou surovinou, která není zkažená nebo znehodnocená nějakým sajrajtem z důvodu "zlevnění". a cena vůbec nemusí být určujícím faktorem kvality. znal jsem jednoho troubu, kterej vařil i guláš ze svíčkový a připadal si jako děsnej fajnšmekr. to je nesmysl. chce to umět vařit a umět si vybrat kvalitní surovinu - to se dá, a nemusí to stát majlant.

0 0
možnosti
MR

22. 11. 2014 8:42
tady nejde o kulinářský zážitek!

Pokud jsem pořad správně pochopila, pak to jsou divácké alternativní recepty. Kdo chce zkusí, kdo ne, jde na kulinářské ,finančně náročné posezení a jídlo z mechu a kapradí stylu ledová kostka ve skluzu.

0 0
možnosti
JK

J. Koza

21. 11. 2014 20:38
víkendová ňamka. Tak to vezmeme

pět prasečích nožiček pro pejska, dáme do velkého kastrolu, vodu lehce posolíme a pejskovi nasypeme granule za 175 z penáče.... :-)))

0 0
možnosti
TB

T. Bhöm

21. 11. 2014 15:10
tak levně se dá uvařit vždy...

Ale kvalitně! Žádá se levné jídlo, tak ať si dáte, např. čočku s okurkou, vajíčkem, nebo vařený brambor s máslem, bramborové placky z brambor, či jiná jednoduchá jídla z levných surovin, ale stále z kvalitních surovin. Řada kořenových zelenin, či dalších se dá upravit na spousta způsobů a nestojí to skoro nic a jíte pořád kvalitní jídlo.

*

ale pokud chcete vařit levně tzv. hovězí steak ala z vepřového, nebo bramborové placky z chleba a ještě se u toho blaženě domnívat, a všem tvrdit, že jíte hovězí steak, či ty nej.bramb.placky za skvělé peníze, je opravdu směšné.

*

vaření pana Hrušky není ani tak o ceně, ale hlavně o tom, že si vše zjednodušuje a to se spousta lidem líbí. Oželí, co vlastně jedí a jakou to má výživovou hodnotu už je na posledním místě.. hlavně že je to rychlé, levné a mají plný břich s chutí co se podobá nějakému originálu. Příště by mohl vydat knihu amarouny s příchutí řízků, které by se prodávali v sáčku jako gumové medvídky a ohřívali v mikrovln.t,. Dobrou chuť.

0 0
možnosti
VK

6. 12. 2014 1:12
Re: tak levně se dá uvařit vždy...

Trefil jste hřebíček na hlavičku. Odstrašujícím příkladem těchto prasečin jsou recepty na Mimibazaru (AKA bydlenky). Univerzálním receptem tam je vzít kus libovolné uzeniny a zapéct či osmažit ji s eidamem a kečupem.

Naproti tomu staré české - a přitom velice levné, mnohem levnější, než smažený gothaj - recepty jsou z luštěnin, brambor, pohanky, krup atd. Ale dovedně zpracované tak, že jsou jídla chuťově uspokojivá a přitom vydatná a zdravá.

0 0
možnosti

21. 11. 2014 13:59
Banda zapšklých kuchařů...

co Hruškovi závidí nápad a úspěch.

Ne všechny recepty jsou 100%, ale většina ano.

Já si dělám jen tak na chuť podle něj smažený sýr. Rychlé, žádný binec a je to fajn.

0 0
možnosti
PS

21. 11. 2014 14:22
Re: Banda zapšklých kuchařů...

Už se vidím, jak si kozí sýr s jemnou bílou plísní balím do strouhanky a smažím. To jsou fakt chutě k nezaplacení. Předpokládám, že by to chtělo ještě hranolky a nějakou dietní majonézu bez vajec…

0 0
možnosti
VG

21. 11. 2014 13:46
Je to byznys,

Hruškově partě se penízky jen sypou. Celý národ mu neleží ani u pr.......

0 0
možnosti
JZR

J. Z rokycan

21. 11. 2014 11:50
Nikdo lidi nenutí nejen se dívat na NOVU,

ale i kupovat knihu od Hrušky. Je demokracie. Jestli lidi koukají na to jak lacino uvařit a kašlou na tzv. kvalitní jídla je jejich věc. Tak co jim do toho zase nějací závistivci kecají... .-))) když na to mám zajdu do restaurace, kde pozdravím a , už platím za to, že mi mistr kuchař kuchtí něco super. Když na to nemám koupím si knihu od Hrušky a udělám si i tu podrážku jak je na obrázku.-)))))))))))))))

0 0
možnosti

J. Šimek 066

21. 11. 2014 11:54
Re: Nikdo lidi nenutí nejen se dívat na NOVU,

Debilní názor na to, jak to chodí v hospodě.

0 0
možnosti