Diskuze
Máte rádi televizní kuchaře?
Děkujeme za pochopení.
skrap
jo jo
Televizní kuchaře beru protože mě neučí ale ispirují a to je to co většině kecálku co dali dohromady pár receptu buh ví odkut na obal svoji podobenku a říkají tomu moje kuchařka Jen si to přeberte kolik rádoby kuchařek naše celebrity ukňohňali.
hoky
Pohlreich
Viděl jsem 2 díly a zaujel mě. Doporučuje vybrat si styl, vařit z čerstvého a zredukovat jídelníček na několik jídel, která budou opravdu umět.
Hodně cestuji u nás i v zahraničí a mám radost z malých restaurací, které mají jednoduchý jídelníček. Málokdy se stane, že jídlo není dobré. Zato u nás časté "hogofogo" jídelníčky o mnoho stránkách, kdy člověk dočte do konce a mezitím zapomene, co bylo na začátku, z těch mě jímává hrůza a jídlo tomu často odpovídá.
Pavel
Gulas z tlacenky
Znam jednu pani co vari podobne jako Babica. Jednou mi nabidla gulas do ktereho predtim dala poradny kus domaci tlacenky. Ze pry ma malo masa.
Jeste ze mam doma pritelkyni s mozkem a chutovyma bunkama.
elka
Nic moc neumí a působí v té kuchyni nějak nechutně
Kdo je to pan Babica? Co dokázal na poli kulinářském, třeba i českém? proč by zrovna on měl předávat zkušenosti jiným?
Viděla jsem jeden jeho pořad a nikdy více!
To načerpám mnohem víc zkušeností z babičiných kuchařek.
Drzoun
všem místním aristokratům
mohu vzkázat, ať si dobře vzpomenou, na jaké stravě vyrostli a co jim nejvíc chutnalo ještě tak před pěti lety. Už si vzpomínáte? A je to hanba, že?
Babica možná vypadá jako pražský taxikář a možná se tak i chová, ale před kamerou mu ta jeho neotesanost propůjčuje kouzlo, které má málokterý chlap v kuchyních českých kuchařek. (to se o ostatních účastnících místní ankety říci nedá a takoví "kluci v akci" by se snad ani nemohli jmenovat vulgárněji)
Jeho jídla jsou prostá a lidová. Jeho způsob vaření, ten nejjednoduší, nejrychlejší.
Marně bychom v naší zemi hledali restauraci, kde by babicovy pokrmy dělali ostudu. Bohužel.
Jakub Roth
Re: všem místním aristokratům
Bohužel marně hledali? Já jich teda znám dost. Naštěstí. A nejsou to zrovna restaurace haute cuisine. Ale asi bud podle vás aristokrat jen proto, že chci jíst kvalitně. Vy si dejte smažák.
Pamětník 2
Máte rádi televizní kuchaře?
Nebudu polemizovat s názorem,že Babica je Gottwald v kuchyni,což jsem dost dobře nepochopil,ale nikdy nezapomenu na svou babičku rodačku z Valašska,která dokázala v kuchyni divy.Nevím jestli Vám jde vaření,jako hodnocení kuchařů,ale nevěřím,že jste toho v kucyni hodně dokázala.Protože jsem byl od mládí nucen pohybovat se v kuchyni,stalo se mi vaření takovým koníčkem,že jsem začal shromažďovat kuchařské recepty .Pravdou je,že spousta jídel oplývá řadou ingrediencí,které kdysi k dostání nebyly,ale řada jídel se i po pečlivém dodržování postupu byla nejedlá.Nemluvím už o tom,že při vaření pro málo lidí se těžko vyplácí kupovat některé ingredience,protože oběd pro několik lidí vychází na částku,která v řadě rodin není dostupná.Jinak jsem toho názoru,že lidem,kterým se nelíbí Babica,mohou si udělat úsudek a nesledovat ho.Prosím Vás paní Kománková nekritizujte lidi,kteří ho nehaní.To máme tolik "naučných pořadů",kde jsou průvodci lidé,kteří nejen že nemají o tématech vůbec pojem,ale někdy žasnu,když už zde byla zmiňována paní Bohdalová,jak mhla napsat kuchařku,když při asistenci u vaření se pomalu diví,že jíška se musí míchat.Nebudu si hrát na odborníka,ale často vidím,jak cizinci při návštěvě našich hospůdek,marně hledají obyčejné typicky české jídlo a místo toho dostanou nabídku na pizzu 100x jinak.Jídelní lístky se dost podstatně změnily,bohužel často k horšímu.Tím nemyslím,že by jídelníček měl obsahovat,guláš,svíčkovou,vepřovou se zelím,ale je i dost jednoduchých jídel,která tam chybí.Pravdou je ,že způsob vaření p.Babicy je poněkud svérázný,ale tolik kritiky si nezasluhuje.
Jakub Roth
Re: Máte rádi televizní kuchaře?
Způsob vaření Babici není svérázný. Plně odpovídá tomu, jak se vaří ve většině našich hospod. Čili - hnusně. Ale lacino. A upřímně - tolik opovrhované fastfoody, jako je např. KFC jsou objektivně na vyšší úrovni kvality. I když to říkám nerad, páč je je ani v nejmenším nemiluju.
Max
Babica Prášil
Když jsem na Babicu náhodně přepnul, tak jsem nejdřív chvíli nevěřícně zíral a pak jsem si řekl proboha, co je to za hovado. Kuchyňský patlal, vejtaha a žvanil.a velký suverén. Kdyby byl alespoň z poloviny tak dobrý, jak se neustále snaží přesvědčovat, tak by se dnes jako kuchař jistě uplatnil a neživil by se prodejem ojetých lyží.
qwe
Re: Babica Prášil
mám naprosto stené posity - náhodné shlédnutí, velký údiv, znechucení,...
L
Hlavni a neodpustitelna chyba pana Babicy
Neodpustitelne je to, ze nema Damu a Famu a ja nevim, jak se ty skoly, co se na nich kdejaky pitomec nauci delat xichty, jmenuji. Delaji pitome xichty a chteji za to prachy. Proto jsou na nej vselijaci ti herci, sasci a novinari nastvani a rikaji, ze by to lepe umeli, protoze jim jde o prachy. Ale ja se prece nebudu ucit varit od herce, varit se budu ucit od kuchare.
*
Take se nebudu ucit, jak pestovat zeleninu od nejake prazske stetky, ktera tam dela xichty do kamery a nepozna cibuli od cesnaka.
Jakub Roth
Re: Hlavni a neodpustitelna chyba pana Babicy
Neodpustitelné je to, co předvádí (viz ona rajská polévka). Jestli budeme vařit jako tento hňup, tak budeme stále na větvi z toho, jak je ten smažák (hmota z orstlinného tuku v podivném trpojobalu) s tatarkou (kdyby Tataři věděli, čemu se v našich hospodách říká tatarka, tak zase vyhrabou šavle, osedlají koníky a pojednou nám dát na chrámpáně) úžasný a hlavně levný jídlo. Můj tatínek, takto internista, říkával: Copak česká domácí kuchyně, to ještě jde, ale hospodské vaření (rozumějte - šizení) mi do ordinace přivádí lidi s pajšlem v hajzlu. Tož tak.
jouda
Ještě by měli udělat pořad
co se vaří u Paroubků,že je Jyrka tak pěkný chasník,ale ženičku má chudou
Pažout, žák 3.B
Re: Ještě by měli udělat pořad
Takový pořad jsem už viděl - povídání Jana Buriana s Paroubkovou č.II (tou hubenější). Vařila mu čočku na kyselo. Na natáčení dorazil sám velký Jyrka, zblajznul to, olizoval se a mlaskal.
jouda
Babica je frajer
nemachruje s tisícovkou indegrijencí a je to pro každýho srozumitelný i cenově dostupný.Slinta Novotný byl u teho spocený i na a žrát se to nedalo.Nejlepší byly ty jeho obalovaný tvarůžky