Diskuse k článku: Uzenářům hrozí potíže s tradičními názvy

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 23
  • Poslední: 14.10.2007 21:50
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
14.10.2007 21:50

mezi řádky

problém těch firem spočívá jen v tom, že "řezníci" chtějí šetřit za každou cenu To, co  tak plamenně kritizujete je prostě ochrana spotřebitele. Když si koupíte v hypermarketu krájený Poličan, netušíte ani náhodou odkud ho přivezli a co je uvnitř. Můžete se lehce orientoat podle ceny. Když někdo prodává ocel nabo plast, musí se řídit podle norem. Když prodává Gothaj, měl by splňovat to co se o Gothaje očekává. Nedávno jsem si kus koupil a nežrala to ani kočka.

12.10.2007 9:16

kabanos

Jsou to magoři . Kabanos bude vždy kabanosem,špekáček špekáčkem a rum bude rum a žadný tuzemák ..........at už se zminovane vyrobky budou obchodně jmenovat jakkoliv >-

11.10.2007 15:32

ať si to vezmou

je to dávno jen sajrajt, je nám to putnaRv

11.10.2007 12:18

Jsem se Slovákama

Normy z doby socialismu byly takové že se špekáčky, kabanos a další daly jíst. Dnes se díky "neviditelné ruce trhu"  (snaze co nejvíc vydělat) pod stejným názvem vyrábí svinstvo.

11.10.2007 13:34

Re: Jsem se Slovákama

díky "vyspělým"  technologiím se i z flax a kostího sepátu či kůží dá vyrobit "salám" s narůžovělým "obsahem" pod názvem Junior, nebo Gothaj:-D

12.10.2007 9:17

Re: Re: Jsem se Slovákama

Náááhodou je docela dobrý ......jen mu občas zcela chybí ......maso !!!!!!!!!!!

11.10.2007 10:22

špekáčky?

Vykašlete se na špekáčky a lovecký salám. Kupte si kvalitní italské, německé či španělské salámy. Ty jsou vyráběny z masa a ne z pilin.

11.10.2007 10:38

Re: špekáčky?

je to tak, to co se tady prodává jako špekáčky se dávno nedá opékat na ohni, je to jakási načervenalá hmota smíchaná s kousky špekuRv

takže žádná škoda a ten lovecký salám v hypermarketech je placatý blivajz nafutrovaný umělými příchutěmi budícími iluzi vyuzenosti:-DRv 

10.10.2007 19:46

NÁŠ ŠPEKÁČEK BUDE "ČEHÚNSKÝ SLANINÁK" A JEDE SE DÁL!

 ..... ŠPEKÁČKŮ SE NEVZDÁME!! JSOU CHUTNÉ A ......

PS ...... ZDRAVÉ!!Rv 8-o

10.10.2007 18:43

Také mám potíže s názvy.

V hospodách prodávají vepřový guláš pod názvem "vídeňský".

10.10.2007 18:13

Pejzouni s platy okolo půl melounu

v parlamentu EU evidentně nemají co dělat  a i kdyby chtěli , jejich vychlastané palice na nic jiného , než je špekáček nemají .

JEN HOUŠŤ A VĚTŠÍ KAPKY , SNA D SE LIDEM POSTUPNĚ OTEVŘOU OČI A PO NÁKLADECH NĚKOLIKA SET MILIARD HOZENÝCH DO ŽUMPY EU , SE SNAD UKÁŽE , JAK ,BOHUŽEL , BYLA I TA ODPORNÁ RVHP OPROTI EU VLASTNĚ GENIÁLNÍ . EU JAKO CELEK JE PŘEROSTLÝ BASTARD, KTERÉHO BY SE NEJRADĚJI ZBAVILI I JEHO ZAKLADATELÉ , ALE JE JIM LÍTO MILIARD , O KTERÉ nejdřív OKRADOU CHUDÉ NOVÉ ČLENSKÉ STÁTY , A I BEZCELNÍ ZÓNA OBCHODU PRO JEJICH ŠUNTY VYROBENÉ PŘES VIETNAM A ČÍNU .  Až se nové , dosud hloupé členské státy rozkoukají , zakladatelé to odpískají a bude po EU do jednoho měsíce .RvRvRv  Copak se někdy v celé historii lidstva bohatí dobrovolně dělili s chudšími byť jen o použitý toaletní papír ??? Ano , dělí se o své odpadky a zločince . A velmi rádi , vědí , jaký úplatek komu dát , aby to směr na východ fungovalo .

10.10.2007 17:26

halusky

Pochazim z Beskyd, a halusky maji na Pustevnach lepsi nez na Slovensku.

Navrhuji odvetu - zazadat o ochranou znamku na "halusky", to Slovaky jiste primeje k rozumnejsimu jednani.

11.10.2007 8:16

Re: halusky

FUJ!

Fuj haluškám z Pusteven!

S horší imitaci haušek než s tou, kterou jsem dostal na Pustevnách v Libušíně, jsem se dosud nesetkal.

11.10.2007 23:28

Re: Re: halusky

to asi moc nechodite ven, ze?

10.10.2007 16:32

Tazeni proti narodnimu uvedomeni?

Proc by nemohl byt napr. "Polsky kabanos" a "Cesky kabanos" nebo "Ceske spekacky a "Slovenske spekacky"? Bylo by sice po umelem problemu, ale EU by se neodnarodnovala, ze ano? ;-€V>-

10.10.2007 16:29

Jsme hlupaci...

To jsme ale hlupaci, ze uredniky v EU platime za takove nesmysly! Rv;-D;-D;-D

10.10.2007 15:34

To je přece dá rozum

že Spišské párky se mohou vyrábět jen na Spiši, Budapešťská pomazánka jen v Budapešti, Vlašský salát mohou vyrábět jen Vlaši, na Pařížském salámu  si mnozí Češi pochutnávali již v roce 1990 na prvním zájezdu v Paříži, Gothajský nejlépe umí ve slunné Gothaji a Cikánku mohou vyrábět jen ženy Rómské národnosti  stejně jako Taliány pouze mužové Italští. Utopence pak může nakládat jen říční policie ČR.

10.10.2007 22:14

Re: To je přece dá rozum

A americké brambory zdraží o 500% - letecká doprava není zadarmo a na lodi by se zkazily ;-D

Doufám, že to nedojde tak daleko, že se salát Camping bude muset vyrábět v kempech ;-)

11.10.2007 17:51

Re: Re: To je přece dá rozum

Kempů je dost, ale Řáholec je jen jeden (řáholecký salát). A velký problém bude sehnat kata na "katův šleh" ;-D.

12.10.2007 15:48

Re: Re: To je přece dá rozum

Na druhou stranu mě fakt není jasné, proč se obyčejným opečeným bramborám říká najednou z ničeho nic americké.

10.10.2007 14:56

Válka o buřty.

Buřty si rozvracet nedáme! na PREŠPOROK!!!

10.10.2007 14:53

They cannot stop us eating the British sausage, can they?

They can stop us calling it a

sausage though. Apparently it has got to be called

the Emulsified High-Fat Offal Tube.

10.10.2007 16:01

Re: They cannot stop us eating the British sausage, can they?

;-D;-D;-DR^ A to uz bylo pred kolika? --- cca 25 lety?

Bernard Woolley: "They cannot stop us eating the British sausage, can they?"

Jim Hacker: "They can stop us calling it a sausage though. Apparently it has got to be called the Emulsified High-Fat Offal Tube."

Bernard Woolley: "And you swallowed it?"

;-D