Diskuze
Školní jídelny nám berou strávníky, zlobí se hostinští. Vnímají je jako nekalou konkurenci
Děkujeme za pochopení.
Stravuji se rovněž v menze. Cena odlišná od studentů (vyšší), na účtence je také EET a zákaz kouření je tam také. Když chci pivo k obědu, tak ho také dostanu (plechovku nebo lahváč). Tak vo co gou.
Kalkulace jídla doma : 150g vepřová kýta- 15 Kč, brambory 300 g-4Kč, zelenina,salát 200g-8kč, olej*dochucovadla-5 Kč, elektřina na přípravu 5 Kč.
CELKEM 37 Kč, pokud tam dám kvalitní hovězí tak max 70 Kč.
Přesně ! Když vezmu 4 kotle a začnu vařit tak, že za 45 Kč narvu člověku jídlonosič do kopce, že ho nezavře a bude to mít na celý víkend, tak na něm pořád 20 Kč vydělám. Jenže nám tu zloději zavádějí EET a teror. Podnikatel do obratu 2 miliony ročně by měl být od daní osvobozen !!! Jinak srovnávat restauraci s vývařovnou je mimo mísu, protože restaurace je především o prostředí, zážitku, servisu a to něco stojí.
Cenzoře proč mi to mažete, nebylo tam nic závadné. Psal jsem, že existuji i jídelny pro důchodce, takže je stejně do restaurací nikdo nedostane a celá diskuze je o ničem. Už se mi to nechce znova psát.
A když smažete nějaký příspěvek, měli by jste mít alespoň tolik slušnosti napsat "příspěvek byl smazán". Ostatně uvádíte že v diskuzi je 34 příspěvků, ve skutečnosti je jich 30. Když mi tento nesmažete, tak 31.
Tady si už kopíruji aspoň do cache všechny příspěvky. Protože zdejší redakční systém diskusního fóra má roky neopravené chyby, které se projevují nezobrazováním příspěvků (lze zkontrolovat znovu otevřením článku jestli se objevil v tom krátkém seznamu pod článkem), zahazováním příspěvků (vůbec se nezapíše do databáze), nebo zdvojováním (občas s rozsypaným kódováním znakové sady), kdysi tu byl cenzurní slovníkový robot, ale podle toho co všechno projde je už vypnutý.
D. Stirský
Proč dnes všichni pořád jenom vnímají? Hlavně novináři a celebrity a politici. Jednou se uvnímají k smrti.
V. Getz
Důchodci povinně do restaurací a polední menu bude pryč do 30 minut ..a budou si zase stěžovat.
J. Nový
A někteří lidé jsou takoví hajzlíci, že si nakoupí suroviny v masnách a suprmarketech a tajně si vaří jídla doma!
Když ono je to naopak. Hospody mají a vždy měly jiný účel, než levně nakrmit masy. Problém je v tom, že hospodští chtějí násilím vytáhnout poslední peníze z lidí a přitom nechtějí nabídnout něco navíc. Hospoda je sociální prvek, chodí tam lidi za společností a krásným prostředím. Jenže to zpovykaným podnikatelům těžko někdo vysvětlí
Jestlipak to není tím, že se hospodští, dříve živnostníci, považují za podnikatele.
J. Nový
"„Oběd pod 100 korun vůbec neodpovídá ekonomické realitě, zvláště při současném růstu nákladů na energie či mzdy.
.
Znám v nedalekém okolí tři restaurace, kde jsou jídla za 75, 80 Kč a jídlo s polévkou také za 80 Kč. Že by to nájemci těch restaurací dotovali a dělali to z charity? :-)
I. Vermis
Ono jde asi ve skutečnosti o potřebu si postěžovat - na cokoliv.