Diskuze
Účet za covidový zákaz vstupu. Kolik skutečně zaniklo hospod a co trápí ty, které vydržely
Děkujeme za pochopení.
V55l15a56s61t94a 17M42o48k82r52ý
Co trápí ty, co vydržely ?
Především to, že mnohé prostory jsou pronajímány " vychc ánky ", nejsou provozovatelů a ti si nemohou sami rozhodnout, jakou hospodu chtějí - zákaz kouření.
V57i97l80i67a67m 47K23o95k45a97v98e45c
Jestli si myslíte, že průmysl, nebo zemědělství táhnou naši ekonomiku, jste na omylu. Jsou to hospody.
J97a93r64o53s25l86a19v 74K83o26u90t19s30k45ý
Nač hospody ? Sejdeme se v garáži,koupíme soudek dobrého piva a můžeme tam i kouřit. Pivo také není předražené od těch zlodějů,co si říkají „hostinský“
L34u89d26ě79k 92R34o25z21e40h57n75a65l
V tomto článku je čistá demagogie. Kdy ví a může s přesností spočítat, kolik hospod by přežilo za "normálního" stavu? Každý přece ví, že spousty hospod vzniká, ale za pár měsíců ihned zaniká. Pan Prouza se přesně řídí "koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Dle mého není úbytek o moc větší, než by byl přirozeně. Navíc jsou do všeho započítávány sezonní podniky, ať už letní, nebo zimní co přišli o sezónu na horách. Příští sezónu opět otevřou. Zkrátka je vždy spousta těch, kteří chtěli rychle zbohatnout a "trh" je rychle vyřadil. Spousta podniků by zavřela už dávno, ale státní dotace je udržela nad vodou v "klinické smrti". Nyní když dotace skončily a měli by žít jen ze svých nápadů a umu, končí.
P89e85t63r 95K87a50v19a17n
Ale dá se docela dobře porovnat kolik hospod funguje teď a kolik jich bylo před dvěma lety. A výrobce piva určitě velmi dobře ví jestli mu zákazníků ubylo a kolik piva si kupují. Celkově ten 10% úbytek kvůli covidu mi čistě laicky připadá jako věrohodné číslo. Příjemné to není, ale není to ani katastrofa, a pokud se lockdown nebude opakovat, tak se to rychle spraví. Teď jde spíš o to co způsobí další covidová vlna. Byl bych rád kdyby lidi přestali bojkotovat testy a očkování, jinak se obávám, že se tomu lockdownu zase nevyhnem.