Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Aby „česká potravina“ byla opravdu česká...

Vydávat máslo za české, když bylo vyrobeno v tuzemsku, ale z dovozeného mléka, už nebude možné. Propagace potravin zdůrazňováním domácího původu dostane od půlky příštího roku přísná pravidla – ministr zemědělství Marian Jurečka chce do různých garancí a značek kvality či původu vnést pořádek. A zákazníkům ukázat, odkud je jídlo, které si kupují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F. Farniente

25. 10. 2015 21:18
Když můžou

na Moravě vyrábět Parmezán, tak nevím, proč by se moldavský krabičák nemohl jmenovat Mikulovský, nebo Bzenecká lípa :-).

0 0
možnosti
Foto

Hit

22. 10. 2015 12:54
Kdo lže, ten ...

Tak a teď ještě aby zakysaná smetana byla zakysaná smetana a býlý jogurt byl bílý jogurt a ne nějaká šidítka s kukuřičným a bramborovým škrobem. O názvu párku bez masa ani nemluvím.

0 0
možnosti