Diskuze
Velrybí polévka jako norské jídlo přátelství, říká Čech. Ochutnávkou kytovce spáchal ‚osobní ekoterorismus‘
Na smaženou tresku či uzeného lososa narazíte téměř v každé norské restauraci. Dokázali byste ale sníst takovou velrybu? Zatímco v Evropě byste se setkali spíše s odsuzujícími pohledy, pro lofotské Nory jsou kytovci oblíbenou pochoutkou. Do Norska jsem přijel, abych zde pracoval jako golfový greenkeeper. Abych poznal, jaké je to ochutnat velrybu, vypravil jsem se do Henningsvaeru, malé rybářské vesnice na pobřeží lofotského soustroví.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
FO
F. Ogáv
30. 7. 2019 12:21
V r. 2015 jsem to v Norsku griloval - výborné. Pamatuji si to také z Frionoru.
0
0
možnosti
PK
30. 7. 2019 9:06
Nejenže kradou děti, ale i zabíjejí velryby. Tihle norové jsou vykutálení syčáci.
0
0
možnosti
PB
ZR
30. 7. 2019 8:34
V osmdesátých letech bylo velrybí maso k dostání i u nás v prodejně Frionor. Můžu potvrdit, že je výborné, jemné a výživné.
0
0
možnosti
JL
J. Lepka
30. 7. 2019 8:55
V raných osmdesátkách ještě možná, ale v sedmdesátých letech zcela běžně, ale s tou jemnou chutí bych nesouhlasil, jedině na guláš, ten byl chutný, ale pořád to maso mělo pachuť, asi jód, jinak konzistenci jako hovězí.
0
0
možnosti