Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Trochu příliš lehká hlava

Když ji otevřeli, nedávala jsem Lehké hlavě ani rok. Loni oslavila třetí narozeniny a hosté se sem jen hrnou. Praha totiž slušnými vegetariánskými restauracemi zrovna neoplývá. Přesto se jí dá ledacos vytknout. Třeba kombinace hummus–nachos. Ale koneckonců proti gustu žádný dišputát...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rico

3. 8. 2009 17:17
VZDUCHOLODÍ PŘES LIPNO DO JIHLAVY

LH má jeden zásadní problém: neukojitelné úsilí o nastolování gastrokreativity za každý pšouk! Neúprosně, beze stopy po gravitaci objektivního hladu návštěvníka, a bez každé milosti citu. Jako kdyby vnější dojem (jak z interiéru tak výplně talíře) měl vždy a trvale vytěsnit každou otázku po smysluplnosti LehkoHlavých kreací. Postmoderna to už dávno není, ale anything fakt goes až se práší!

Tento nedostatek sebekritického přístupu k výparům jakési zatvrdlé alternativně pražské imaginace, proudícím z minimálně pěti otvorů (fyzických) a dvou k tomu abstraktních, zajisté je zapříčiněn nekritičností hostů LH! Za další pak mystifikací obecnou, domácí, holt houmejd!

Proboha, jak se může někdo udělat z „místnosti s tmavě modrými stěnami posetými bodovými světly jako hvězdami“ a nemít přitom pocit pobytu v jakémsi klonu vegetariánské verze Hard Rock Cafe!? Šílené mixy na talířích dokáží zajisté učarovat Bohunce z Jihlavy (nuž, ona však ani tak za jídlem do Matičky nepřijela, jako spíš za dojmy pro převyprávění po návratu domů v klubu Falešná Morálka), avšak co má dnes na place co pohledávat Kočička s dortem v kýblu za asistence Pejska? Rozhodně nic.

Pokud nedojde k posunu (a proč by mělo, vzhledem k sebepřesvědčeným posádkám LH, domněle na tripu Kolem světa za každou cenu!), bude jednoho dne LH vlastnit pofiderní renomé podobných kejklí jako jsou Laterna magika, Černé divadlo a spol. Aniž by si to osazenstvo LH a jeho koncept uvědomovali: jejich konání není nic jiného, než další verze profláklé Event Gastronomie. Zde ovšem ovoněná vonnou tyčinkou. Kde vnuknutí nápad myje, aby tak docíleno bylo zdánlivě „jedinečné atmosféry“, žel bohu tak asi 30 let za opicemi. Přeplácaná chuť jednoho tovaru chutí dalšího tovaru vede vždy k výsledku chuti hovnité; něco jak nová sada plastelíny pod dvou dnech v mateřské školce. Ale Bohunka gives a dam!

0 0
možnosti

Sulla

4. 8. 2009 9:40
Re: VZDUCHOLODÍ PŘES LIPNO DO JIHLAVY

Co je to, proboha, za žvást?

0 0
možnosti

CHjo

4. 8. 2009 10:06
Re: VZDUCHOLODÍ PŘES LIPNO DO JIHLAVY

Asi recenze od Knížáka, kterému tam odmítli vystavit některý z jeho děsů.

0 0
možnosti