Diskuze
Lilek nechte vypotit. A připravte si z něj třeba kaši
Děkujeme za pochopení.
V. Bauckmann
lilek je skvělý
Taky jsem byl dříve bezradný při pohledu na tuhle věc. A díky podobným receptům jako tady v článku jsem jej řadil do kolonky "exotika" a vyhýbal se mu. Pak jsem ale zkusil jednoduché ratatouille a světe div se, ono to jde i bez nedostupných surovin. Od té doby lilek patří do naší kuchyně stejně jako cuketa. Někdy je dobré prostě věc upravit na ten nejzákladnější způsob, ochutnat a popřemýšlet, k čemu by se to hodilo.
M. Charouz
Re: lilek je skvělý
Prima je jen tak na grilu, nakrájený na plátky, potřený olivovým olejem a česnekem (ne čínským!) A když je škaredě, dá se to šoupnout úplně stejně do trouby na pečící papír. K tomu dresing dle chuti a úplně prosté, vychlazené pivko!
P. Šraier
Recept
Jasně, díky za tyhle michelinské recepty se v Česku běžnými ingrediencemi, ořechový olej a mořského vlka mají hned vedle v BILLE, už tam letím (tam často nemají ani blbý neobalovaný filé a vlka má ve vedru leda pokladní...:-P)...
Z. Kulhánková
Re: Recept
Z dálky dovážený a třikrát zmražený a rozmražený mořský vlk není nic moc, to si radši dejte čerstvého pstruha.