Diskuze
Špagety čtyřikrát jinak. Recepty Romana Pauluse
Děkujeme za pochopení.
F. Kusák
Dost dobře nechápu
k čemu je to dobré. Nic proti italské kuchyni a jejím těstovinám, podstata je ale v tom, že musíme mít ty pravé ingredience, jinak je výsledkém, v lepším případě, průměrné jídlo. Moc dobře vím, jaký rozdíl je mezi kupovaným rajčetem a tím, které si utrhnu na zahradě. To samé platí o sýrech, např. mozzarella - pokud koupím tzv. mozzarellu za ceny kolem 20,- Kč, tak nemůžu očekávat skvělý výsledek. Ale meruňkové knedlíky nebo české domácí nudle s mákem, vdolky s pravými povidly a tvarohem nebo chlupaté knedlíky s dobrým uzeným a se zelím a pod., tak to umíme a pokud si toho nandáme jen málo, je to stejně kalorické jako ta italská pasta alla norma nebo jiný způsob.
I. Schmalzkopf
Re: Dost dobře nechápu
jČlověče, nebuďte drzý! .. je to Itálie a co na tom, že z těstovinového škrobu a oliváče roste vana stejně jako z českého knedlíkového a sádla.
Kromě módnosti o nic jiného nejde, rozhodně ne o zdravou stravu, i když mají víc ryb, zeleniny a ten megakůl olivový olej. Dávno se říká, že typický Talián má pupek ze špaget od maminky a nepřežírající se plážoví seladoni jsou jen vějička pro tůristi.