Diskuze
Burčák už dorazil do Prahy. Zřejmě zkvašený mošt, říká vinař
Děkujeme za pochopení.
J. Mikšík
Urážka legendy.
Jak může někdo nazvat tuhle břečku "Burčákem" Tohle je možné jenom v Praze kdeje každý "odborník " na všechno!
J. Feřtková
Re: Urážka legendy.
I v Praze se dá koupit kvalitní burčák.
M. Skubák
Burčák jedině od vinaře
Já si zajedu příští sobotu do Zaječí na tamní vinobraní. Ještě jsem tam nebyl, ale očekávám, že to bude stát za to. Během září si ještě vyberu nějakou akci tady http://burcak.cz/
M. Trhlík
Burčák už dorazil do Prahy.
Děkuji, že se občas někdo najde, kdo vysvětlí lidem, nejen informace o bučáku, ale i o víně. Nikdy jsem nebyl vinařem, ale velmi mne tento obor zajímá a mám i několik dobrých kamarádů, od kterých čerpám informace. Bohužel stejně jako ve všech jiných oblastech i vinařství znám mimo troufám si říci většiny kvalitních a slušných pěstitelů, nemálo těch, kteří využívají neznalosti lidí.Tím nechci říci, že se občas nepodaří oklamat i lidi, kteří si myslí, že jsou slušně vybaveni znalostmi o víně. Vždy vzpomínám na svého kamaráda, řezníka, který hlásal, že dobrý řezník udělá svíčkovou i z kolena.Ale stejně, článek je alespoň částečným návodem, aby si lidé všímali i jiných věcí, než je jenom cedule burčák.A každý pravidelný ochutnávač burčáku, mi dá jistě za pravdu,že chutě jsou různé, nejen podle druhů viných hroznů. ale i po zásahu těch co burčák připravují.
J. Mikšík
Re: Burčák už dorazil do Prahy.
Tak já tě můžu ujistit, že pravý burčák můžeš ochutnat jenom ve vinném sklepě a to ještě u známého vinaře a někdy se čeká celý večer na ten okamžik kdy je kvašení na vrcholu a trvá jenom několik hodin. Jedna pravda o víně "Kdochce rozumět vínu musí se k němu propít"!