Diskuze
Spropitné? Češi ho dají, i když jsou nespokojení. Restauratéři pak tápou
Děkujeme za pochopení.
C. Sangrail
Těžko sdělovat dojmy arogantní obsluze
Jako nenapravitelný optimista se často snažím říct obsluze, s čím jsem nebyl spokojený, protože stále ještě trpím iluzí, že se to pak dozví i vedení. Bohužel většinou mám z číšníků dojem, že to pouští druhým uchem ven a že je to prostě obtežuje jako "práce navíc". Takže obecně souhlasím s panem Wintrem, ale v praxi to tak ne vždy funguje. Obsluha a často ani vedení se nezajímá o hostovu spokojenost.
Když tápu
tak se zeptám. V Mandarinu (a nejen tam) by mělo být samozřejmostí, že se hosta zeptají, jak byl spokojený. Nemusí to být vrchní, může to být i šéf (nemyslím chef).
Re: Když tápu
Správný číšník by se Vás vždycky měl zeptat, zda jste,jako host, byl spokojený, ale mnoho lidí se stydí říct svůj názor a řekne, že bylo vše v pořádku. A restaurace nemůže zlepšit své služby, když neví, že udělala něco špatně.
Je rozdíl mezi hospodou a hotelem,
mezi kvalitou obsluhy, doleváním správných měr, kvalitou pokrmů, čistotou prostředí, skladbou hostů a jejich finančními možnostmi, atd. atd. Není snadné to hodnotit.
A. Hilter
Spis se zaokrouhluje,
to znamena pokud pinkl vyzaduje napr. za 2 piva CZK 47,- dostane padesatku...asi tak
J. Novák 768
Re: Spis se zaokrouhluje,
Spíš se dává zhruba deset procent, to znamená, pokud číšník vyžaduje např. za večeři CZK 900,-, dám mu, když jsem byl spokojen, tisícovku. Asi tak. .-)
Tak nevím,
jestli zrovna člověk z hotelu Mandarin Oriental může tohle hodnotit. To je přeci úplně jiná disciplína. Takže jak zní nadpis: On tápe.
Re: Tak nevím,
Proč by to nemohl hodnotit? P.Winter se v gastronomii pohybuje už celá léta a má přehled, co se v oboru děje.