Diskuze
Veganská večeře. Přinášíme tři rychlé recepty
Děkujeme za pochopení.
Tohle je sice pomalejší, ale stojí za to
Něco mezi sekanou a francouzskou terrine. Smíchám několik druhů mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží, atd.). Vymáčknu k tomu ještě chorizo nebo jinou kořeněnou klobásu (potom už nesolím, v klobáse je soli dost). Někdy taky nasekám drůbeží nebo vepřová játra, ale ta nemusí být, a když ano, tak ne moc, tak desetinu celkové váhy masa. Do toho přidám na kilo masa jedno vajíčko a dvě lžíce té nejhustší smetany, kterou najdu (klidně i jersey cream) a stopečku dobré brandy. Na provonění tymián, jalovec, a další bylinky podle gusta. Všechno důkladně promíchat a dát odpočinout do lednice.
Mezitím vyložím pekáč (nejlíp pyrex nebo keramika) bobkovým listem a proužky slaniny. Směs na to pěkně uhňácám, přikryju dalšími proužky slaniny, lehce přikryju alobalem, aby to trochu luftovalo, a pomalu peču na 325-350 F (150-175 C). Nakonec na chvíli odkryju. Je hotovo, když je šťáva uprostřed čirá, bez krve.
Děkuji za editaci
Ráda bych poděkovala redakci za úpravu příspěvku - zvláště za odstranění slova fanatici v souvislosti s ochránci zvířat. Opravdu si nemyslím, že jsou lidé snažící se o soucitnější přístup ke zvířatům nějakým způsobem zfanatizovaní nebo přecitlivělí - jenom mají více informací o tom, jak vypadá živočišná výroba, o kognitivní a emocionální výbavě hosp. zvířat a o možnostech alternativy. Těším se na další podobné články :)
Re: Děkuji za editaci
No vidíte, a já myslela, že zrovna vy na takové masové akce nejste.
J. Růžička 250
Veganskou večeři rád ochutnám,
ale až po jídle, prosím.
L. Sedláčková
pěkně vypečený recept
"Zakončíme vrstvou lilku, posypeme nastrouhaným sýrem a v horkém troubě necháme musaku 45 minut péct."
No se sýrem je to opravdu "pěkně vypečený" veganský recept. Zajímavé, že mezi ingrediencemi sýr uvedený nebyl...