Diskuze
Tradiční japonská polévka miso. Jemný samuraj útočí na vaše chutě
Děkujeme za pochopení.
Strcte si celou miso kamsi......, i z Japonskem. Kdyz dobrou polivku, tak bramboracku a krajic zitneho chleba k ni. A to je parada. Zivila cele generace predku, delala se ze vseho mozneho, co bylo po ruce, varily se v ni i kosti i maso.Je to ta nejbajecnejsi polevka. Ted jsou lide oblbovani recepty z Orientu ci Talianska, jenze doma to stejne nikdo neudela jako cizi kuchar. A tak to ''miso'' doma bude asi neco zcela jineho. Radeji si zajdete do japonske restaurace. Nebudte krkati.
Tak napište japonsko - český gastronomický slovník.Jistě by to bylo rozumnější, jak hloupá kritika.Pokud není český ekvivalent, tak, co chcete dělat?
Určitě je japonská kuchyně úžasná. Je dokonalá v přípravě i v ingrediencích. Jenže má to háček. Musí ji připravovat Japonci nebo alespoň hodně obeznámení nejaponští kuchaři. Jinak je to "hatla patla", japonskou kuchyni připomínající jen názvem. Já zase zdůrazňuji tradiční a mimořádně zdravou českou kuchyni. Např. polévky jako jsou zeleninové nebo kuřecí aj. masové vývary. Taková klasická česká bramboračka s lesními houbami nemá alternativu. Kdo chce jít více do minulosti ať ochutná třeba pivní polévku, kde základem je černé pivo, všestranně dokonalý nápoj. No, zdravých a zapomenutých příkladů by se našlo jistě mnoho.