Diskuze
Netradiční kuře na paprice. Jak na něj poradí šéfkuchař
Děkujeme za pochopení.
J. Škodák
To je maďarská klasika a v rámci rakousko-uherské monarchie se uchytila u nás právě tak jako guláš.
Co je na tom tak netradicniho? Je to docela obycejne kure na paprice. A proc mam ta prsa peci? A co s nimi, dat do omacky? Ja na to kupuji vyhradne vykostene tmave maso, sucha prsa, bile maso, vubec na nic nepouzivam.
A. Osvaldová
Kuře je rodu středního, tedy to kuře! A proto hezky česky: jak na NĚ, na TO kuře, nikoliv na něj, teda na TOHO kuře.
Malý jazykový koutek by slušel i Lidovkám
C. Sangrail
Přesně tak. Je to jeden z nejčastějších nešvarů dneška, nejen na lidovkách. Hned vedle vět s "kdy". Např.: "Lidové noviny nezaměstnávají jazykového korektora, kdy v článcích se často objevují hrubé chyby." Úplně trpím, když takové věty čtu. A do třetice nešvar kuchyňsko-jazykový: "kuřecí prso". Slovo "prso" neexistuje!