Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy. Rakousko-uherské dědictví přetrvává

Dovede si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Já upřímně tedy ne. Vanilkové rohlíčky jsou stálicí v sortimentu našeho vánočního cukroví nejméně sto let. Patří totiž k Rakousko-uherské monarchii, stejně jako česká kuchyně, které byla jeho součástí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VHK

V. Kotas

9. 12. 2017 9:07

V české kuchyni je toho rakousko-uherského dědictví více, což není na škodu, ale prověřeno léty, zůstalo jen nejlepší. Přes všechny módní výstřelky, které se průběžně objevují. Většinou se držíme klasiky, na které jsme vyrostli u našich babiček.

0 0
možnosti

J. Škodák

9. 12. 2017 8:42

Naprosto perfektní recept a hlavně autorka článku zařadila správně toto vánoční cukroví do dědictví rakousko-uherské kuchyně, protože našinci si myslí, že je to česká záležitost. Osobně doporučuji na čas trochu náročnější verzi, která se liší jen tím, že ty ořechy v troubě na plechu zahřejeme asi na 120% po tak dlouhou dobu až zavoní. Potom je vachladlé potlučeme v hmoždíři, potřebné množství ještě natřeseme, abychom vybrali hrubé kousky, keré ještě potlučeme. Vyplatí se to, je to senzační! Měli jsme na návštěvě Francouze a Beatrix mně řekla:„ Božské, ty ořechy nejsou mleté, ale potlučené v hmoždíři, že?" Od té doby už jich ani jinak dělat nemůžu!

0 0
možnosti

J. Škodák

9. 12. 2017 8:45

pardón oprava: Potom je vychladlé...

0 0
možnosti