Diskuze
Češky používají často náhražky, poctivá cukrařina se dělá jinak, říká Fabešová
Děkujeme za pochopení.
P. Skála 874
Kdyby Češky nepoužívaly náhražky, tak by bylo Čechů více...
Dnes je zaplavený internet recepty, že nejde ani o náhražky, ale spíše o možný výběr surovin. Jistě že tradiční cukrářské výrobky potřebují i svou tradiční surovinu, ale u nových receptů, které vyzkoušíte, nepoznáte zda jde o recept s náhražkou, či ne. Takže jde nejspíše o poctivou pečlivou práci, než o nahrazování surovin. Čistota a pěkné prostředí pro zážitek z cukrárny by měla být už samozřejmost čtvrt století po Sametu.
Co mi vadí, jsou načančané cukrářské výrobky v supermarketech a když se pak sní, máte pocit, že jste snědli umělou hmotu. Tam vidím mizérii České cukrařiny. Otázka však je, kdo je vinen. Markety diktují dodací ceny i množství dodávaného a tak cukrářské firmy jdou s kvalitou dodávek do marketů rapidně dolů. Vyrábět jen pro svůj prodej? To by neustáli v konkurenci a museli by zhusta začínat znovu, nebo se položit.
J. Škodák
Vážený pane, např.máslo tukem nahradit lze, dokonce tam dávají máslové aroma a přesto je to po chuti poznat, že to není máslo. A to se týká i dalších surovin. Když cukráři upečou linecké těsto z tuku a na místo čerstvých vajec tam dají sušené a obarvené a slepí je jahodovou marmeládou z červené řepy s příchutí jahod, tak pokud člověk neztratil ještě chuť, tak je to sakra poznat! A propó, protože na Velikonoce přijedou příbuzní a očekává se, že něco upeču, tak to bude pravý linecký koláč z másla a čerstvých vajec a vlastní rybízové marmelády, na který se všichni těší a nikdy nejsou zklamaní.
J. Škodák
To, že Češky používají často náhražky má slečna, nebo paní Fabešová asi pravdu. U nás na Moravě se však většinou dělá poctivá cukrařina a nad to Moravanka dá hubičku, ale české děvče nechce, nechce, kterak se zpívá v lidové písničce.