PRAHA Spotřeba drůbežího masa v Česku vzrostla od roku 1948 zhruba 13násobně z necelých dvou kilogramů na 24,8 kilogramu na osobu ročně v roce 2009. V rámci EU je nadprůměrná. Z dlouhodobého hlediska naopak klesá spotřeba hovězího, u vepřového stagnuje. Novinářům to řekl Zdeněk Kobes z Českého statistického úřadu. Stravovací zvyklosti obyvatel Česka se mění. Lidé pijí například méně mléka než v minulosti, na druhou stranu roste spotřeba mléčných výrobků, zejména sýrů.
Češi pijí méně mléka a jedí více sýrů
POTRAVINY
Divím se, že Fiala dokáže spát, říká Klaus k výsledkům eurovoleb. Sám v politice nechce „bidenovat“
MACHALICKÁ: Náhlá smrt Lábusova šéfa. Jarmareční pohřbívání našich slavných doprovází kýčovité přehánění
Na co se můžou těšit noví europoslanci? Tučný plat i štědrý důchod, komunistka Konečná dříve žádala o snížení
Politolog: Nerudová byla malicherná, Piráti soupeřili sami se sebou. Okamura může mít z Turka velké obavy
„Ježíš“ Ferjenčík rozklížil stranu, stěžuje si europoslankyně za Piráty Gregorová. Chce řešit volební sólisty
Account manager (GIS) pro zákazníky v oblasti Utilit
Korekt Praha
Praha
nabízený plat:
45 000 - 75 000 Kč