Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kuchařka pro chudé z dílny ministerstva? Podle expertů jde o amatérismus plný nezdravých a drahých jídel

Jak si připravit za málo peněz chutné rizoto s hovězím masem? Je to jednoduché. Potřebujete rýži ve varných sáčcích, konzervu hovězího a sáček mražené zeleniny. K tomu trochu koření, cibuli a tvrdý sýr. A dále se držíte jednoduchého postupu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

E. Kučerová 184

24. 6. 2018 12:47

nejspíš se nepočítá s tím, že by chudí tu konzervu kupovali, dostanou ji zadarmo z nějaké sbírky od hodných lidí, tak proto. Je to dražší než čerstvé, ale oni to platit nebudou. Naopak většinou nemají k dispozici vybavenou kuchyň, tak je třeba použít něco, co se uvaří i ve sdílené v minimu nádobí, nebo na plynové bombě.

0 0
možnosti
DI

D. Inzenyr

20. 6. 2018 12:59

Evropska unie Cechum radi, jak uvarit konzervu, a ti maji jeste tu drzost si stezovat. Neskutecne.

0 0
možnosti
NM

20. 6. 2018 13:25

Jasně, hoďme to na Evropskou unii.

0 0
možnosti

20. 6. 2018 12:25

Jedině se za "kuchařkou", bez "" "" to nejde napsat, musí skrývat nějaké všimné od Hamé ... :-P

0 0
možnosti
MP

20. 6. 2018 12:02

„lidi, jež mají hluboko do kapsy“

JEŽ???

0 0
možnosti

20. 6. 2018 13:59

Správně. Lidi, jež mají hluboko ...

0 0
možnosti
JQ

J. Miksik

20. 6. 2018 12:00

To se nam dobrokadici zase vycajchnovali :))

0 0
možnosti
LPI

20. 6. 2018 11:20

Levnější než rýže ve varných sáčcích je rýže sypaná. Když má někdo hluboko do kapsy, tak nebude kupovat dražší, sice pohodlnější rýži v sáčcích když je neméně dobrá rýže v klasickém balení. Za ušetřené peníze si může dopřát třeba i rýži kvalitnějí než jen tu obyčejnou. To doporučuji já. Tuto skvostnou knihu jsem neměl v ruce, takže mohu reagovat jen na to, co jsem si zde přečetl.

0 0
možnosti
BM

6. 7. 2018 6:05

Ale o tom ta paní z Diakonie mluví, recepty od nich jsou pro využití potravinové pomoci. To pak zcela mění situaci, nejen, pokud jde o suroviny, ale i o hodnocení výsledku po stránce kulinářské i nutriční. Nemluvě o tom, že i vybavení kuchyně bude možná velmi nedostatečné.

0 0
možnosti
JO

J. Orlík

20. 6. 2018 10:52

To si zase někdo namastil kapsu, udělal si křížek, že odvedl práci, jak to tak, u nás, chodí.

0 0
možnosti

20. 6. 2018 10:35

Kuchařka pro chudé by mohla být doménou Ládi Hrušky, ten vařil levně, akorát kdo ví, jak zdravé by to bylo.

0 0
možnosti
MP

30. 6. 2018 20:39

Vymačkejte limetku. Pokud nevíte, co to je, vymačkejte citron. Když nemáte citron, nalijte tam trochu multivitaminového džusu. Jestliže vám přijde moc drahý, natrhejte si v šťavel nebo šťovík. Pokud ani jednu bylinu neznáte, poproste sousedku...

0 0
možnosti
JN

J. Nový

20. 6. 2018 10:26

"Určitě to nejsou optimálně investované peníze EU."

.

A které to jsou? :-)

0 0
možnosti
BR

20. 6. 2018 9:49

Inu tak dotace... Dosti by mne zajímalo, na kolik vyjde jeden kousek toho kulinářského skvostu se všemi těmi dotacemi, granty, s příslušným odkloněním a platy úředníků?

0 0
možnosti