Diskuze
Kuchařka pro chudé z dílny ministerstva? Podle expertů jde o amatérismus plný nezdravých a drahých jídel
Děkujeme za pochopení.
E. Kučerová 184
nejspíš se nepočítá s tím, že by chudí tu konzervu kupovali, dostanou ji zadarmo z nějaké sbírky od hodných lidí, tak proto. Je to dražší než čerstvé, ale oni to platit nebudou. Naopak většinou nemají k dispozici vybavenou kuchyň, tak je třeba použít něco, co se uvaří i ve sdílené v minimu nádobí, nebo na plynové bombě.
D. Inzenyr
Evropska unie Cechum radi, jak uvarit konzervu, a ti maji jeste tu drzost si stezovat. Neskutecne.
Jedině se za "kuchařkou", bez "" "" to nejde napsat, musí skrývat nějaké všimné od Hamé ... :-P
Levnější než rýže ve varných sáčcích je rýže sypaná. Když má někdo hluboko do kapsy, tak nebude kupovat dražší, sice pohodlnější rýži v sáčcích když je neméně dobrá rýže v klasickém balení. Za ušetřené peníze si může dopřát třeba i rýži kvalitnějí než jen tu obyčejnou. To doporučuji já. Tuto skvostnou knihu jsem neměl v ruce, takže mohu reagovat jen na to, co jsem si zde přečetl.
Ale o tom ta paní z Diakonie mluví, recepty od nich jsou pro využití potravinové pomoci. To pak zcela mění situaci, nejen, pokud jde o suroviny, ale i o hodnocení výsledku po stránce kulinářské i nutriční. Nemluvě o tom, že i vybavení kuchyně bude možná velmi nedostatečné.
J. Orlík
To si zase někdo namastil kapsu, udělal si křížek, že odvedl práci, jak to tak, u nás, chodí.
Kuchařka pro chudé by mohla být doménou Ládi Hrušky, ten vařil levně, akorát kdo ví, jak zdravé by to bylo.
Vymačkejte limetku. Pokud nevíte, co to je, vymačkejte citron. Když nemáte citron, nalijte tam trochu multivitaminového džusu. Jestliže vám přijde moc drahý, natrhejte si v šťavel nebo šťovík. Pokud ani jednu bylinu neznáte, poproste sousedku...
J. Nový
"Určitě to nejsou optimálně investované peníze EU."
.
A které to jsou? :-)
Inu tak dotace... Dosti by mne zajímalo, na kolik vyjde jeden kousek toho kulinářského skvostu se všemi těmi dotacemi, granty, s příslušným odkloněním a platy úředníků?