Diskuze
Plýtváme jídlem. Tvoří čtvrtinu odpadu
Děkujeme za pochopení.
Marie K
Jídlem doma neplýtváme
Ovšem plýtváme svými penězi ,když kupujeme brambory ,které byly dříve zařazeny do kategorie krmné mnohdy by je ani ten domácí dobytek nežral.Rohlíky jsou už večer gumové a chleba se po dvou dnech krásně drobí .Takže chápu ony potraviny v popelnicích,ale jsou to vůbec potraviny?Po r.89 šel jeden hlas konečně budou soukromí výrobci a prodejci potravin těšili jsme se na křupavé rohlíky a chleba a ejhle v Brně byla tato rarita jen asi rok v pekárně u Typosu a potom ji zlikvidovali zase velké pekárny.Změna v kvalitě žádná pouze v majiteli pekárny a tak je to i v masném a jiné potravinářském průmyslu.V super-hyper marketech vyhynuly prodavačky a jsou pouze nevyučené podavačky.
Haui1
A jinou pohádku neznáte? Třeba o Sněhurce?
Včera jsem vzpomínal na totáč, kdy jsme všichni nadávali na kvalitu brambor, že jsou pohnilé, potlučené, plesnivé. Včera jsem škrábal brambory zase a zase nadával, jak jsou pohnilé, potlučené a plesnivé. A navíc za jakou cenu. Jsou sice dělené na různé typy, dokonce se dočtu, jakou konzumuji odrůdu, ale je to stejný humus jako kdysi. A další potraviny jsou na tom podobně. Nezdá se mi, že bychom si my, Češi, žili nějak nad poměry, abychom plýtvali kvalitními potravinami. Ale co s potravinami, jejichž kvalita je děs?
Jindra
Re: A jinou pohádku neznáte? Třeba o Sněhurce?
Za totáče to bylo úúúžasný.
herdekbabka
hce to nekupovat v nejezdit po hypersuper ale udělat si čas
a vyzkoušet menší prodejny. V brně je to třeba Stajnhauzr u Tomáška, nebo masna na Minoritské - po okrajích nevím. Nechci to zakřiknout, ale zatím se mi tam " nepodařilo:-)/ koupit nekvalitní či jakkoliv závadné. Salámy či párky a pod. klidně vydrží i 3-4 dny v chladu - prostě dokud se nesní. Ale v Bohunicích bych po zkušenostech nekoupila ani ň. Večer koupená šunka v Albertu /na ranní svačinu/, přes uložení v ledničce a vybalení z igelitu do rána zelená a ani Spár či Kaufland - nic se nedá koupit - divný čuch. - do rána přinejlepším nakyslé - a i když většina je nadopovaná Ečky a má delší dobu trvanlivosti - nikdy nevíte jak dlouho to na skladě mají. Razítko nákupu na polepce nic neřeší. Nakupují ve velkém a prodávají - doku to někdo koupí nebo s tím nehejbou červi. Malá proejna nemá maxi sklady a taky tam ještě jsou odborníci - řezníci, kteří vědí co může špatné maso udělat a také mají větší odpovědnost. V těch velko, hyper a super - jsou jen obsluhovatelé a magoři/managoři/ kteří o zboží vědí velký kulový a jen prodávají cokoliv, komukoliv jen když prodají a odpovědnost žádná. Na kompletním balení by měl být vyznačen den výroby - aby se dalo zjistit u výrobce, kdy bylo vyrobeno a nikoliv aby bylo možné s tímto manipulovat podle potřeb prodejce. Alke to by musel...........
Ada
Chcete zhubnout??
Nakupujte polské pamlsky v Lidlu!!! 90% toho vyhodíte a máte klid a štíhlou postavu...
Jim
20 procent z 25ti
tvoří odpad ze supermarketů... třeba takový tesco u nás tj na zvracení.... jejich úsek s uzeninami a lahůdkami hraje všemi barvami... zkoušejí to prodat... co se prodá to se prodá, zbytek jde do kontejnerů... a ostatní jsou na tom podobně... když si chci koupit čerstvou uzeninu nebo salát musít udělat tour po všech 8mi supermarketech... je to časově náročné a když přičtu ten benzín a čas... tak je cena za 20 deka šunky nebo salámu jako v itálii... mají snad kartel...
Jindra
Re: 20 procent z 25ti
Tak hrozný to není. V doplňcích mají vždy vše čerstvé i když o trochu dražší.
pavla
je to tak
fakt je, že střídmost v jídle by nikomu neuškodila. A bohužel se u nás stále dává přednost kvantitě před kvalitou viz. "potraviny" z Lidlu a podobných pseudoprodejců potravin...
Bob
čím větší sociál, tím víc odpadu z potravin
Bydlím v baráku, normální lidi popelnici nenaplní, sociálové už jí mají za 2 plnou - zbytky jídla, pet flašky, krabice od pizz. Byt plesnivej, vybydlenej, ale v každým pokoji TV a každej měsíc všichni členové slušnej telefon střední třídy. Celá rodina tlustý jak prasata. Typický obraz střední třídy
Hnyk
Zelené studie
Teda mě je mnohem milejší originálně zabalené nezkažené maso s prošlou lhůtou trvanlivosti v popelnici než zkažené maso s přelepenou lhůtou trvanlivosti v regále v *** (nechci dělat reklamu jistým obchodním řetězcům)
Leon
Není hlad jako za války
kdy dobré jídlo bylo vzácností -babičky již více neučí svoje dcery a vnučky být dobrými hospodyňkami a kuchařkami, a tak se stávají i zlými a hádavými manželkami, které zaplňují biologickými odpadky kontajnery
Jarda
Zelení by měli chodit vybírat popelnice.
Kdo to myslí s ekologií vážně, měl by chodit vybírat popelnice a živit se tím, co tam najde.
Je to zaručeno bio* a eko* a dokonce bez životní prostředí zatěžujících obalů!