známé propagátorky biopotravin. Pokud vás nadchla její biokuchařka, ale tápali jste, kde všechny suroviny sehnat, odpovědi naleznete v nové knize. V praktickém průvodci nakupováním se dozvíte vše o potravinách, které běžně míjíte v obchodech, encyklopedická část vám zodpoví případné otazníky a v receptové části můžete nabyté dovednosti vyzkoušet. Knihu koupíte za 699 Kč.
Chilané 18. září oslavili 200 let nezávislosti svého státu a vy můžete slavit s nimi od 5. do 10. října v hotelu Hilton Prague na Festivalu chilské kuchyně. Speciálně pro tuto příležitost přiletí z chilského Hotelu del Lago šéfkuchař Pablo Galvez a představí tradiční chilskou kuchyni – mořské plody, maso, zeleninu, ovoce, koření, chilská vína a pálenku pisco. Oběd a večeře se podávají formou rautu v restauraci Café Bistro za 990 Kč na osobu. Festival spolupořádá chilské velvyslanectví v Praze.
V brněnském studiu Divoká vařečka se 13. 10. naučíte domácí těstoviny, 15. 10. zvládnete přípravu jehněčího, skopového a kůzlečího masa a o den později domácí party delux. Zajdete-li 21. 10. na kurz míchaných nápojů, stanete se bohem domácích večírků, přihlášky na www.divoka-varecka.cz.
O autorovi| připravila Kristina Šemberová