náhledy
„Hraboši požrali vše. Už od jara likvidují, na co přijdou. Okurky, mrkev, saláty, kedlubny, fazolové lusky, brambory, každá červená řepa je nakousnutá, teď už se pustili do celeru. Za třicet let, co zemědělství provozujeme, jsme zažili už tři nebo čtyři invaze hrabošů.“
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.
„Hraboši požrali vše. Už od jara likvidují, na co přijdou. Okurky, mrkev, saláty, kedlubny, fazolové lusky, brambory, každá červená řepa je nakousnutá, teď už se pustili do celeru. Za třicet let, co zemědělství provozujeme, jsme zažili už tři nebo čtyři invaze hrabošů.“
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.
Danuše Vymětalová provozuje s manželem Josefem biofarmu v Břestu na Kroměřížsku již třicet let.
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.
„Ztráty jsou obrovské. Máme ani ne třetinové zisky oproti normálnímu stavu. Liší se to u každé zeleniny, v průměru jsme ale zatím přišli o 50 procent úrody. Třeba z 600 kedlubnů zůstalo 200 prodejných.“
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.
Manželé Vymětovali třicet let provozují menší biofarmu v Břestu na Kroměřížsku a invazi hrabošů čelili v minulosti mnohokrát. „Příroda si poradí sama,“ tvrdí dvaasedmdesátiletá biopěstitelka Danuše Vymětalová.
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.
Archivní snímky biofarmy.
Autor: Archiv Biofarmy Vymětalovi.