Diskuze
Zapomenuté umění jíst
Každou chvíli je v módě jiná strava a rok co rok přicházejí vědci s novým varováním, co všechno škodí. Jak se vyznat v záplavě protichůdných doporučení? Zkusme se tentokrát zeptat jinak. Co, proč a jak jedli naši předci? Jaká jídla prošla testem staletí?
Děkujeme za pochopení.
Katerina
relevance nula
Ja nejsem zurnalista, ale naprosto souhlasim s predchozim prispevkem...proc v clanku na tema, na ktere ma kazdy jiny nazor, dostal prostor pouze nazor jediny?
Par odkazu a la chodi k nemu konzultovat lekari panu leciteli vedeckosti neprida...
Václava Kunová
Re: relevance nula
Dlouhou dobu jsem měla pocit, že se mediální situace týkající se výživy zklidnila a že si novináři ověřují fakta z více stran. Tento článek mě však naprosto šokoval. V situaci epidemického výskytu obezity a diabetu II. typu si někdo dovolí propagovat absenci snídaně, každodenní konzumaci koláčů a džemů místo čerstvého ovoce a další a další nesmysly. Informace jsou naprosto vytržené z kontextu, zobecňují a zjednodušují tak, že vezme-li si je někdo doslovně k srdci, můžou i poškodit zdraví dotyčného.
Možná to je PR, možná to tak myšleno nebylo, ale rozhodně je fakt, že tolik prostoru v médiích nikdo z oficiálních odborníků na výživu ještě nikdy nedostal. To je opravdu tristní.
MUDr. Václava Kunová
Společnost pro výživu
LL
to neni clanek ale PR... ;-)
s timhle clankem si autor nedal moc prace a jen napsal co mu pan Maly navypravel.a jeste tak ze udaje posvetil jakoby slo o overene fakty.kdyby k tomu pristoupil trochu seriozne tak necha nazory pana Maleho konfrontovat nejakym lekarem.
Peťa
hormony?
článek mě velmi zaujal, jediné, proti čemu se chci ohradit jsou ty hormony v mase a mléce-dle zákonů EU se hormony nesmí zvířatům podávat, nekonzumujeme-li tedy produkty z oblastí mimo EU (což tedy minimálně u masa bohužel nejde zaručit),nepřijímáme s potravinami ani syntencké hormony...
Marie
chléb se nerovná šumava
Mám námitku ke ztotožňování chleba se "šumavou". Existuje spousta malých českých pekáren, jejichž chleba obsahuje větší podíl žita, takže se tak nedrobí jako šumava a navíc jevýrazně chutnější než právě šumava a tuhle svoji chuť si narozdíl od šumavy zachovává i po třech dnech. "Šumava" se po třech dnech jíst nedá, protože je tvrdá jako beton, navíc často velice rychle zplesniví.