náhledy
Český chřest pod vodou
Autor: Český chřest
Zaplavené pole s českým chřestem
Autor: Český chřest
Pole u Mělníka s českým chřestem jsou z velké části zaplavená. Majitelé doufají, že společnost nebude muset skončit.
Autor: Český chřest
Pěstování "šparglu" není jednoduché. Tři roky trvá, než ze semínka na poli vyroste sazenice. Po vysázení sazenic se chřest celé další dva roky jenom ošetřuje. Sklízí se až třetím rokem.
Autor: Lidovky.cz
Chřest začíná vylézat, když je teplo. "Přes noc musí být kolem plus pěti stupňů, přes den alespoň 15 stupňů a slunce, aby se ty hrudky prohřívaly a teplo se tam akumulovalo," říká agronom Michal Červenka.
Autor: Lidovky.cz
Sklizeň chřestu začíná v polovině dubna a končí koncem června.
Autor: Lidovky.cz
Bílý chřest je obecně v Evropě žádanější. Zelený je jen okrajová záležitost.
Autor: Shutterstock