Diskuze
Krize udeřila na Italy. Zbytky jídla nevyhazují, ale dál z nich vaří
Ekonomická krize už zasáhla Italy i na jednom z jejich nejcitlivějších míst - v kuchyni. Podle čerstvého průzkumu, který zveřejnil zemědělský svaz Coldiretti, si většina italských domácností proslulých náklonností k dobrému jídlu už nedovolí vyhazovat nespotřebované potraviny. Dvě ze tří rodin nyní zpracovávají i nesnědené zbytky a snaží se tak ulehčit rodinnému rozpočtu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
JP
J. Polanecký
23. 10. 2012 18:12
Že by začali stolovat normálně?
Po Italech u stolu obvykle zbyde hromada zbytků, často znehodnocených. Mnohem bohatší Holanďani vše, co zbyde, pečlivě uschovávají pro další použití.
0
0
možnosti
VP
v. procházková
22. 10. 2012 6:44
pokud
to má za následek krize, tak jen dobře, že je, to není šetření, ale normální životně prospěšné chování
0
0
možnosti
ZK
Z. Kulhánková
21. 10. 2012 20:06
Včera jsme byli na večeři v italském klubu
Ze zbytků by se tam daly připravit takové delikatesy, o jakých se české kuchyni ani nezdá.
0
0
možnosti
PS
P. Sulc
22. 10. 2012 3:34
Re: Včera jsme byli na večeři v italském klubu
Podle vaseho doporuceni jsem koupil peknej T bone steak. Za pul hodinky to budu delat 2x2 minuty. Ale proc myslite ze se nema solit predem ? Vzdycky maso osusim, posolim, opeprim a sup s tim na panev, problem to nedela.
0
0
možnosti