Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Česko od pátku čeká lehký výstavní chaos. Někde zůstane otevřeno, jinde zavřou

S novým lockdownem by se měla od pátku opět zavřít česká muzea a galerie. Existují ale výjimky, a to výstavy a expozice se zahraničními zápůjčkami, do nichž investoval stát. Otevřeny by tak měly zůstat výstavy Rembrandt: Portrét člověka v Národní galerii a Sluneční králové v Národním muzeu v Praze. Podmínkou ale je, že návštěvníci na místě dostanou respirátor minimální úrovně FFP2 a časové vstupenky si budou moci koupit jenom online.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

Důležitá je ta konzulatce MK s hygieniky. Bez nich by nebylo možno dojít k závěru, že Rembrand koronáče nezajímá, zato Medek je jeho gusto. Když se na ty obrazy hygienik podívá a vžije se do koronáče, tak je to jasné 8-o.

0 0
možnosti

P75e12t76r 75Č69e50c38h

17. 12. 2020 8:43

Toto opatření vlády opět postrádá to základní. Logiku. Pokud rozšiřování koronaviru hrozí na výstavách v muzeích, měla by tato být logicky zavřena všechna a to bez výjimek.A nebo snad na výstavách se zahraničními zápůjčkami a se spoluúčastí státu nejsou koronavirem ohrožena? Bohužel musím znovu opakovat. Aby opatření měla vůbec nějaký smysl a dopad, potom by musela být uplatňována obecně a b e z j a k ý c h k o l i v v ý j i m e k . Jinak smysl ani logiku nemají žádnou a k ničemu smysluplnému nevedou.

0 0
možnosti