Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Parodie ostrá jako dešvorc. Spaceballs se možná po třiceti letech dočkají pokračování

Dešvorc, Lone Starr nebo Tmavá Helma. Snímek Spaceballs (česky někdy překládán jako Vesmírná tělesa) režiséra a komika Mela Brookse před třiceti lety zparodoval Star Wars. Bill Pullman, představitel Lone Starra teď v rozhovoru ke třicetiletému výročí poodhalil zákulisí natáčení. Zároveň se objevily informace o tom, že se u studia Metro Goldwyn Mayer nejspíše plánuje pokračování.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LF

L. Florner

27. 6. 2017 8:25

Spaceball, na které Lonestar a spol. bojují, není planeta, ale velká vesmírná uklízečka...s vysavačem. A lord Velká Helma Vespu nakonec (vlastně na začátku) vůbec neunese, protože mu ji Lonestar a Blítěslav vyfoukne z Mercedesu před nosem (a Velké Helmě nepomůže k jejich dopadení ani let Absudrní rychlostí). Jinak důvodem pro únos Vespy a pro to, že je loď Spaceballů vybavena výkonným vysavačem, je čistý vzduch na Druidii...takže taková ekologicko-romantická zápletka. Jen tak pro pořádek...

Jináč jsou ale Spaceballs jednou z nejlepších komedií, ovšem v původním dabingu distribuce na VHS, nikoliv s dabingem zmršeným telátky z ČT (a to myslím vážně, protože to, co ČT Spaceballs provedla, byla plastická operace motorovou pilou). Je to hodně velká vzácnost, ale vyplatí se hledat právě tu první verzi. Nebo si užít zážitek v původním znění.

0 0
možnosti