Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

RECENZE: Antický osud Jiřiny Štěpničkové. Snímek Past je kultivovaný, ale málo barvitý

Těžký úkol vzal na svá bedra režisér Viktor Polesný, když se rozhodl natočit televizní film o osudu herečky Jiřiny Štěpničkové, která byla odsouzena k mnoha letům kriminálu za pokus o opuštění republiky v roce 1951. I přes výborný, psychologicky věrohodný výkon Zuzany Stivínové v hlavní roli vznikl snímek, který hrůznou dobu počátku padesátých let zprostředkovává někdy až učebnicově a schematicky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Imate li nesporazuma s ljubavnikom što je dovelo do raskida i pokušali ste se pomiriti s njim ili ona, ali on / ona vam ne daje pozitivan odgovor i smatrate da nešto ne ide u redu u vašoj vezi i treba vam brzo rješenje , kontaktirajte dr. Ajayi danas i pobrinite se da se vaš ljubavni život vrati nabolje s bivšim, dr. Ajayi mi je pomogao da vratim mir u svoj dom jer me je suprug napustio 9 mjeseci i živio s drugom ženom i nikad nisam htio vratite se kući, ali uz pomoć vračara dr. Ajayi vratio se kući nakon 3 dana nakon što je dr Ajayi izvršio snažnu obnavljanu čaroliju. Ako vam je potrebno brzo rješenje u vašoj vezi ili braku uz pomoć čarobnjaka, obratite se dr. Ajayi sada na e-mail: drajayi1990@gmail.com ili Whatsapp: +2347084887094

0 0
možnosti

Nějak nechápu, proč někdo točí filmy o skutečných lidech, z nichž někteří ještě žijí, nebo žijí jejich potomci, s tím, že pozor, v žádném případě se nejedná o dokument a určitě to není o těch skutečných lidech, ale úplně o jiných, takže nic, co v tom filmu uvidíme, není podle skutečnosti, ale jenom něco. Takže kdyby se někomu nelíbilo, že to bylo jinak a že nějaká skutečná postava, o níž to je, vlastně není, je nějak nepěkně zdeformována, tak je na omylu, protože o ní to vůbec přeci není, není to přeci dokument, takže něco je tam vymyšleno, něco zamlčeno, něco překrouceno. Štěpničková, co určitě není Štěpničková, protože to o ní vůbec není, tak se ve filmu jmenuje Štěpničková a jsou popisovány situace, které prožila, ale samozřejmě třeba nějak jinak, protože přeci o dokument či biografii se nejedná. Viz "nedokument" o Zdeňkovi Štěpánkovi, Bohéma. "Bohéma lže", řekla Jana Štěpánková (dcera). "Představa, že by moje matka s otcem měli takový dialog, je pro mě něco absurdního. Nevím, kdo s

0 0
možnosti
F.

Proč nezveřejníte její skutečnou fotku ať si paní připomeneme. Padesátá léta by se měla stále připomínat,

0 0
možnosti
RT

https://docplayer.cz/17036955-Kola-osudu-nezastavim-1.html

Prosím, otevřete si tento dokument o R.A. Dvorském - nebo najděte na netu - Kola osudu nezastavím. Starší ročníky si tohoto zpěváka budou pamatovat. Komunisti mu provedli to samé. Určitě nebyl jediný, komu zkazili nejenom kariéru, ale i život. Připomínky dob před rokem 1989 by se měli připomínat.

0 0
možnosti
RT

Politické přehmaty doby před rokem 1989 a hlavně kolem roku 1950 by se měly připomínat - oprava

0 0
možnosti

Ať se to povede míň nebo víc, tyhle připomínky dob, kdy moje generace vyrůstala, jsou NESMÍRNĚ důležité. Cítil jsem s malým Jirkou, řešil si svoje priority dané věkem, smutnil, radoval se, toužil i nechápal. A to mj. bylo to svinstvo, co bolševici mojí generaci denodenně dělali.

0 0
možnosti
AB

Tak, na x let muj posledni prispevek: cituji: nikdo netusi, kdo s tou stupiditou oficialniho nazvu zeme prisel. Czechia versus Czech Republic. Ja to vim. Ale podleha to rezimu tajne. A ja jsem proverku vratila. Co mohu rict, ze jsem k tomu osobne napsala poznamku: such a stupidity must be well calculated. Pak jsem dostala padaka a utrum navzdy. Nekdo se chtel opet zapsat do dejin. Dekuji, a uz dobrou. 3 roky jsem vydrzela mlcet. O vekych cinech. Roku 2016-17.

0 0
možnosti
AB

Omg, ze ja jsem si tu recenzi vubec cetla. Dostala jsem se tim opet az na Don, a zas budu mit kadrovy skraloup. Recenze zastinila dobry film, a to je velka skoda.

0 0
možnosti
AB

Pane Rasputine( vynikajici nick), nepochybuji, ze vy se vyznate v politice od dob Kateriny ruske/, ktera svemu brilantnimu politickemu talentu oerfektne zaridila transport V. I. Lenina uzavrenym vagonem do Ruska s nasledkem likvidace vlastni rodiny a nadtupu Strelkova a spol. Ovsem, prave: nemusi se mi libit komercni podminky. Pak se je legislativne pokusim upravit. Ovsem legalne si pronajmout byt, a udelat z toho politicky happening, na vysoke urovni-trochu drsne)

0 0
možnosti
AB

Preklepy ignorujte, pisi v prazske MHD.

0 0
možnosti
RF

Zaplať pánbu za paní Machalickou. Film sám byl tanec mezi vejci - mezi dodnes v mnohém zamlčovanou a překrucovanou realitou (např. ve vztahu herečky a jejího syna) a polodokumentární fikcí. Výsledkem byl k mé lítosti snad nejslabší, ke schematismu sklouzávající opus Viktora Polesného! I ta chválená srdcervoucí scéna výslechu malého Jirky byla bohužel falešná - jakoby tehdejší stbáci nebyli schopní si sami zjistit bydliště jeho tety!

0 0
možnosti
AB

Napadlo nekoho, ze treba rezie chtela chranit to male dite, aby v dospelosti nemohlo trpet posttraumatickym sydromem za natoceni neceho, cemu zatim nerozumi? Tusim, ze to mohl byt ten duvod.

0 0
možnosti
HK

H72o24l45u70b 15K52a80r68e91l

17. 2. 2020 15:02

Bravo souužko Máchalická, až natočíte něco sama, tak dejte vědět...

0 0
možnosti