Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

RECENZE: Dobytí Měsíce bez velkých gest. Ryan Gosling se stal Neilem Armstrongem

Benátský festival má za sebou slavnostní zahájení, na kterém se představil americký film o splnění velkého národního snu – dobytí Měsíce. Svůj film První člověk ale režisér Damien Chazelle pojal více jako komorní příběh astronauta Neila Armstronga než jako pompézní oslavu velkolepé události.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Zahler

31. 8. 2018 19:00

No uvidíme jak ten film udělali ... kosmonautika mě dost hodně zajímá, ale stejně "první" byl Gagarin a to mu neodpářou ani kdyby byli Američani první třeba na Saturnu. Takže název je dost zavádějící ... spíše US zbožným přáním a podprahovou propagandou ... to mi sice vadí, ale je to čistě můj subjektivní pocit. Další věc je to, že na Měsíci nikdo už padesát let nebyl ... a to je dost nepochopitelné !! Číňani slibovali, že na Měsíc poletí v roce 2016 a kde nic, tu nic ! Přitom na to mají jistě víc dokonalejších technologií a prostředků, než měli tehdy Američani.

0 0
možnosti

1. 9. 2018 4:29

Proc se neleta ne mesic je velice jednoduche, je to neskutecne drahe a neni co tam delat, leteli by tam jen pro efekt. Jediny smysl proc tam letet je vybudovat stalou zakladnu. To by opet stalo strasne penize a na vic na to nebyly technologie a zkusenosti, ktere se museli nabrat na MIRu a ISS.

0 0
možnosti