Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Váhala jsem, zda do toho jít, říká režisérka filmu o pedofilovi

Danielův svět, filmový portrét mladého muže, který se netají svou pedofilní sexuální orientací, si z právě skončeného festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě odnesl cenu diváků. Režisérka Veronika Lišková se ve svém celovečernímu debutu pokusila strhnout z pedofilů nálepku sexuálních delikventů a poukázat na tabu moderní společnosti. Odvážný dokument podněcuje diskuzi, která by spontánně asi nikdy nevznikla, a nastavuje tak zrcadlo současné míře společenské tolerance.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M. Bednařík

29. 10. 2014 17:09
Pedofilie je aberace

Názory autorky jen dokazují, že měli pravdu ti, kteří tvrdili, že nejdřív se učiní vše pro to, aby se z homosexuálů "strhla nálepka" sexuálních aberantů, pak budou následovat pedofilové, kde autorka strhává " nálepku sexuálních delikventů", čili také deviantů. Pak už může jen strhávat nálepky deviantů ze zoofilů (přece mají ty zvířátka opravdu rádi) a pak už snad zbudou jen nekrofilové (přece těm mrtvým to už nemůže vadit). Jestliže přiznává pedofilům nárok na "lásku k dětem", pak si dost závažně plete lásku s živočišným pudem. Jestliže má pedofil nástěnku s dětmi, kterou musí schovávat před řemeslníky, znamená to, že asi ty fotografie dětí zas až tak nezávadné nejsou-znamená to, že děti někdo k těmto fotkám zneužíval.

Pokud bych zastihl jakéhokoliv pedofila, jak se pokouší "projevit lásku" k mým dětem, museli by ho odvézt už jako eunucha. A klidně bych si to šel odsedět s pocitem dobře vykonané práce.

0 0
možnosti
JM

J. Merta

29. 10. 2014 21:20
Re: Pedofilie je aberace

Pedofil neznamená sexuální delikvent, takže se ta nálepka strhává, tak je to jen na místě. Sexuální delikvent neznamená deviant. Můžete malovat šikmou plochu jak chcete, ale pokud má společnost předsudky a zbavuje se jich a informuje se, tak je to pozitivní proces, tím není na místě strašit. Možná by stálo za to, kdybyste napřed zhlédnul ten film. Bude zanedlouho na Mezipatrech, tak se běžte podívat. Pedofilové samozřejmě mohou cítit lásku, což mimochodem není žádná novinka, sexuologové to říkali už dávno. Pokud umíte anglicky, tak by vám to trochu mohl přiblížit článek http://www.slate.com/articles/health_and_science/medical_examiner/2012/09/stop_childhood_sexual_abuse_how_to_treat_pedophilia_.html Jinak ona i ta láska je v podstatě živočišný pud, ale pak tak nazvěme i lásku, co cítí třeba běžná heterosexuální muži k ženám. Nástěnka je vidět i v traileru, nevidím na ní nic závadného, viz https://www.youtube.com/watch?v=reJUWSHwgwc

0 0
možnosti