Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Za nekonečno a dál... Restaurovaná 2001: Vesmírná odysea jde do kin

V Městské knihovně v Praze má dnes večer premiéru digitální, restaurovaná verze filmu režiséra Stanleyho Kubricka a spisovatele Arthura C. Clarka 2001: Vesmírná odysea. Kultovní sci-fi film a jeden z mezníků světové kinematografie, ve kterém se diváci vydají na takřka tříhodinovou fascinující pouť vesmírem, vstupuje do kin v rámci Projektu 100.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

28. 3. 2014 11:50
Neviem či to zaberie

Som včera pozeral remasterovaného Absolventa s D. Hoffmanom. Ten film je stále dobrý , všetko čo ukazuje je reálne a nespochybniteľné. Rovnako ako 1080 verzie Ben Hura, markéty lazarovej.

Pri scifi je problém že kopec reálií nesedí. Pokiaľ si pamätám tak tvorcovia si dali veľmi záležať na vierohodnosti toho čo zobrazovali - napríklad ten prelet z montážnej kapsle do vesmírnej lode im odobrili vedci. Ale kopec vecí jednoducho vtedy odhladli zle a každý vie že skutočnosť vyzerá inak. Rovnako vizuálne efekty sú dosť zastaralé, neoslovia  tak ako u nových filmov.

Pri filmov z historie či zo súčasnosti to nehrozí - A. Bancroft je aj dnes taká presvedčivá ako pred rokmi, vlastne aj všetci tí z filmu Absolvent.

0 0
možnosti