Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

HUDEMA: Plivanec do polévky. Povinné spropitné by nikoho nepotěšilo

Spropitné je u nás bráno většinou jako odměna za dobré služby a jeho výše není na rozdíl od jiných zemí dána zvykově. Změnit to teď chce Jan Horešovský, šéf iniciativy Milujeme víno a provozovatel vinných barů Vinograf.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příliš nechápu, proč musí být zrovna v pohostinství nějaké extrabuřty. Osobně tedy v restauracích spropitné 10 - 15 % dávám, pokud jsem se službou spokojený, protože je to tak zkrátka nastavené. Když mi ale donesou studenou polévku a pak si mě dvacet minut nikdo nevšimne, dávám leda tak odchod.

0 0
možnosti
JV

Ani korunu, ani korunu! Když se zaváděla v restauracích EET, tak se přece tvrdilo, že je to hlavně proto, aby se zvýšily platy lidem na place a nemuselo se jim něco (dost) dorovnávat bokem. Chtěli EET, aby se "narovnalo podnikatelské prostředí". A teď brečí a chtějí 10% navíc jen tak navíc. Proč teda nenařídit 10% u řezníka, prodavače knížek, anebo bot? A co je mi do toho, že v USA jsou platy číšníků nízké? Tak ať jim je zvednou. U nás jakbysmet.

0 0
možnosti
AJ

A21l59o36i76s 91J72a85r59o18š

26. 5. 2020 12:36

Volfíku, abyste se z toho jedu co v sobě dusíte nepototo, dát tringeld ca 10%, pokud jsem s obsluhou spokojený patří k základní výbavě slušného člověka, poukazování na to, že mě taky nikdo nic nedá je ubohost . .

0 0
možnosti