OTÁZKA:
Dobrý den, řešíme jídlo ve školce, používají hodně dochucovadel (maggi, masox i do polévek) polévky jsou přesolené, téměř bez zeleniny (já říkám že je lovecká), na 110 porcí jen 1,5 kila zeleniny. Rybí filé nechají od 14 hod odpoledne na utěrkách povolit (tedy celé odpoledne a noc) a pak obalí či pečou v troubě. Myslím, že je to už téma pro hygienu.Děti to nejedí, prý je to kvůli tomu, že dětem doma ryby nedáváme. Dcerka ryby miluje :-) Poradíte, jak se bránit? Když řekneme maminky, že je to slané, tak prý to slané není, když řeknu, že omáčka je samá mouka - tak prý čím jiným zahušťovat než moukou (jde mi o to, že je to "kejda" ne omáčka), naposledy přinesla dcerka velmi pikantní pomazánku na chlebu, - i mě pálila..... Poradíte? Už si nevíme rady.
Ellen
ODPOVĚĎ:
Zatlačte na vedení školky, ať ty choboty, co vaří dětem takové prasárny, vymění. Věřte mi, peníze v systému školního stravování jsou, jen je potřeba umět zvládnout kuchařské řemeslo a vhodně zvolený nákupní koš surovin, čemuž tak v mnoha případech v této zemi není. Zkrátka my se teprve učíme vařit.
28.6.2012 10:51