OTÁZKA:
Chtěl bych se vás optat, pane Paulusi, jestli nemáte tak trošku pocit, že těm frantíkům maličko lezeme do zadních partií a ztrácíme národní hrdost? Vždyť proč má být Čech pyšný na nějaké kuchařské vyznamenání, které si vymysleli v cizině,když u nás máme tak skvělou kuchařskoui tradici? Nebylo by lepší, než se čepýřit michelinskou hvězdou, prosadit naši vlastní národní kuchařskou cenu, například rettigovskou hvězdu, a tou pak vyznamenávat nejlepší české kuchaře současnosti? Co si o tom myslíte? Vás Josef
Josef Novák
romanpaulus:
Michelin hvězdy uděluje téměř po celém světě. V Londýně, kde jsem pracoval, je michelinská hvězda největším oceněním práce kuchaře a těžko můžeme podezřívat zrovna Angličany, že by lezli Francouzům do zadní části těla. A zrovna tak Němci nebo Belgičané. Je jenom naše škoda, že celosvětově uznávané ocenění jsme si nevymysleli my. Pro nás kuchaře ho vymysleli Francouzi a mě to vůbec nevadí. Protože kromě jiného pro nás vymysleli spoustu skvělých receptů a produkují suroviny pro špičkovou gastronomii. Děkuji za všechny dotazy a těším se na viděnou u nás v restauraci.
26.3.2012 15:51