Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Agenti zkříží kordy i s Rasputinem. Hvězdně obsazený předchůdce Kingsmanů má první ukázku

Kultura

  17:15
LONDÝN - Žár první světové války. Je zapotřebí dát dohromady tajnou organizaci, která se postaví tomu největšímu zlu. Pod vedením herce Ralpha Fiennese právě vzniká organizace Kingsman, kterou už si diváci stačili zamilovat ve dvou filmech. Premiéry se snímek The King´s Man: První mise dočká v únoru 2020.

Rasputin. Snímek The King´s Man: První mise (2019). Režie: Matthew Vaughn. foto: 20th FOX CENTURY

Když se skupina nejhorších světových zločinců a tyranů spojí, jeden muž musí povstat, aby je zastavil. Tak zní oficiální nástin děje připravovaného filmu ze světa agentury Kingsman. Film s odtajněným českým názvem The King´s Men: První mise se odehrává během první světové války a vysvětluje vznik celé špiónské agentury plné britských gentlemanů.

Ralph Fiennes jako hlavní z agentů. Snímek The King´s Man: První mise (2019)....
Gavrilo Princip páchá atentát. Snímek The King´s Man: První mise (2019). Režie:...

Do režisérského křesla po dvou původních kingsmanovských filmech znovu usedl Matthew Vaughn (Kick Ass, X-Men: První třída). O scénář se postarala Vaughnova častá spolupracovnice Jane Goldmanová. Ta na sebe poslední dobou upozornila hlavně jako tvůrkyně (showrunnerka) seriálu ze světa Hry o trůny. Jinak ale napsala scénář i k původním dvěma Kingsmanům, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) a Kick-Ass (2010).

Ve filmu se pochopitelně kvůli zasazení před původní filmy neobjeví Eggsy (Taron Egerton), Galahad (Colin Firth) a Merlin (Mark Strong). Nový film ale nabídne vlastní plejádu hvězd - Gemmu Artentonovou, Daniela Brühla, Harrise Dickinsona nebo Rhyse Ifanse. Hlavního z agentů, vévodu z Oxfordu, ztvární oblíbený herec Ralph Fiennes (Grandhotel Budapešť, Bílá vrána). 

Kingsman: Tajná služba (2015), první snímek ze série, byl masivní úspěch u diváků i kritiky. Při rozpočtu 81 milionů dolarů si z kin celosvětově odnesl 414 milionů. Druhému dílu Kingsman: Zlatý kruh (2017) se vedlo o něco hůře - při rozpočtu 104 milionů si jich z kin odnesl „jen“ 411.

Fanoušci se každopádně nemusí bát, že by se s Eggsym a Galahadem již nesetkali. Studio Fox má stále v plánu v dohledné době natočit Kingsmana 3. Celý Eggsyho příběh byl totiž od začátku zamýšlen jako celistvá trilogie. Druhý díl navíc představil americkou odnož agentury, takzvané Statesmeny. I ti by se výhledově měli dočkat vlastního filmu.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!