Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Australští 'Floydi' se vracejí s temnou stranou Měsíce

Kultura

  11:30
PRAHA - Revivalová kapela The Australian Pink Floyd Show chystá na květen vystoupení v Praze, Brně a Ostravě.

The Australian Pink Floyd Show v lednu 2012 v Ostravě foto: MAFRA - Adolf Horsinka

Na koncertech plánovaných od 10. do 12. května představí The Australian Pink Floyd Show  nový program Eclipsed By the Moon Tour 2013, který připomene 40. výročí vydání legendárního alba The Dark Side of The Moon.

Dark Side of The Moon

Album Dark Side of The Moon je nejúspěšnější deskou Pink Floydů s více než 50 milióny prodaných kopií po celém světě. Na předních příčkách hitparád se udrželo dlouhých 741 týdnů, od roku 1973 do roku 1988.

"Album The Dark Side of The Moon je právem považováno za jedno z nejlepších alb všech dob. Hrát písně z tohoto alba je jako hrát moderní klasickou orchestrální hudbu," tvrdíl Steve Mac, zpěvák The Australian Pink Floyd Show.

V průběhu dvouhodinového představení zazní i další klasické skladby Pink Floyd za doprovodu laserů, videí a vizuálních efektů.

Australští "Floydi" v Česku vystoupili již několikrát. Loni přivezli program Exposed in the light World Tour. V roce 2011 představili program Greatest Hits World Tour, který si zájemci mohli vychutnat s pomocí 3D polarizačních brýlí.

The Australian Pink Floyd Show v únoru 2009 v Ostravě

Rok předtím v České republice nabídli program Big Pink - Greatest Hits a v roce 2009 na světovém turné připomněli 30. výročí vydání slavného alba The Wall.

Originál už není k mání

Pink Floyd prodali více než 200 milionů alb. Kapela vydala několik zásadních nahrávek světové rockové hudební historie. V roce 1985 vyhlásil Roger Waters rozpad skupiny, ale zbývající členové vedeni Davidem Gilmourem v koncertování a nahrávání desek pokračovali. V roce 2009 klávesista Richard Wright podlehl ve věku 65 let boji s rakovinou.

Protože mezi Gilmourem a Watersem trvají názorové rozdíly, s obnovením původní kapely se nepočítá.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!