Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Byli to kmáni, ne idioti. Heinrich Böll píše o vpádu barbarů nazývajících se bratry

Německý prozaik Heinrich Böll, bystroduchý a bystrooký a nadto zoon politikon, přilétá se ženou a synem do Prahy v srpnu 1968. Potěšený a poctěný, že pozván českými spisovateli, se zúčastní úchvatné vřavy obrodného demokratického procesu proti vládě jedné strany. Třeskutou shodou náhod je tu na den současně s rudobratrskou pomocí zdejším komunistům a okupací naší země.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P52e35t98r 21H94a91h94n

29. 12. 2021 9:16

Příliš zjednodušené a nebere to v potaz pravý důvod obsazení, tedy vojenský...

0 0
možnosti

V roce 1968 jsme ztratili vše, totiž víru v sebe a schopnost vést vlastní stát. Rok 1989 byl už je karikatura naší emancipace.

0 0
možnosti

Konec naší emancipace ale nepřišel ze dne na den, probíhal asi 2 roky. Započal velkou koalicí V. Havla s KSČ a StB za, sjednané za našimi zády dne12.12.1989 ve Valdštejnské restauraci. Pokračoval útokem P. Pitharda na snahy vyrovnat se s komunismem a odstranit komunisty z vedoucích struktur v dubnu 1990. Souběžně v režii min. vnitra Sachera proběla skartace a likvidace svazků StB, aby nové mocensképozice mohly obsadit osoby s minulostí v StB. V. Havel zvolený prezidentem komunistickým parlamentem zradil národ a nedopustil jinou moc než s pomocí komunistů. Mohl pokračovat obrodný proces s cílem skutečné demokracie v socialismu, ale po pádu SSSR byl socialismus zavržen a nastoupil kapitalismus v podobě, kterou isme nečekali a která byla pro nás, kteří jsme po západním kapitalismu toužili, od toho kapitalismu z 80 - tých let velmi odlišná. Naplno se ukázalo, že západ netouží po naší suverenitě ani prosperitě. nýbrž ža z nás chce svou novou kolonii. Což se s pomocí našich zrádců národa pov

2 3
možnosti