Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čaroděj v sukních. Gandalfa by v seriálovém Pánovi prstenů měla hrát žena, myslí si Herečka

Společnost Amazon na svém seriálovém Pánovi prstenů opravdu nešetří. Děj zavede diváky zpět do Středozemě, kam je zavedly již dvě filmové trilogie režiséra Petera Jacksona i původní knihy spisovatele J. R. R. Tolkiena. Není čas formuli trochu obměnit a udělat z čaroděje Gandalfa ženu? S tímto návrhem nepřímo přišla herečka Robyn Malcolmová, představitelka Morwen z filmu Pán prstenů: Dvě věže.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Když touží po tom, aby čarodějem byla žena, tak ať si napíše nějaký jiný román, podle svých představ a nesnaží se, prznit klasiku.

0 0
možnosti
JT

Naprosty souhlas. Gandalf by mela byt cernou, lesbickou, invalidni zenou.

0 0
možnosti
VH

...transsexuální

0 0
možnosti
VK

Rád bych věděl, zda by Američané obsadili v historickém filmu o Washingtonovi do jeho role ženu, nebo Afroameričana (dříve černocha)? :-0

0 0
možnosti
VV

Ano a z trpaslíků uděláme tranďaky......a Sauron muže být černá lezba a Glum nekrofilní pedofil...

0 0
možnosti
Foto

Je trapné v současných politicky korektních filmech tvrďasky ženského pohlaví. Je to zaprvé nerealistické a za druhé to má úplně opačný dopad. To samé se dnes děje s americkými filmy a TV show, kde jsou protlačováni černoši, i když tvoří jen třináct procent celkové americké populace. Reakce je jen jediná. Tak jak to bylo za rudého totáče. Vymazání propagandy z našeho vědomí tím, že nebudem na takové filmy chodit a nebo odebírat novina a časopisy. Náš business dáme tomu, komu MY budeme chtít. Ne tam kam nás nasměrovává PC propaganda.

0 0
možnosti
PB

P82a66v93e58l 96B81u97r61e15s

4. 10. 2019 22:08

Nechtěly by si tyhle blbky napsat vlastní knihu a pak si ji zfilmovat? Nebo ať si zahraje Balroga.

0 0
možnosti
IK

výborný nápad. a v životopisném filmu by Marii Curie mohl hrát černoch, ee pardon. afroameričan. světu už fakt z dlouhotrvajících dobrých časů hrabe

0 0
možnosti
VC

No jestli chtějí z částečně tajemného a zajímavého Pána Prstenů udělat komunistickou frašku. jsou na dobré cestě. Realita je taková, že v době kdy se používaly meče a těžká brnění, ženy moc šancí v boji neměly. Přesto v armádách prý občas byly. A to třeba v případě Johanky z Arku, Isabelly Kastilské v roli legendárních žen Byly to ty silné výjimky které přitáhly lid k vítězství. V PP je pak k tomuto tématu krásný obraz Éowyn, která zabila pána Nazghúlů právě díky tomu, že je ženou. Kdyby ale byly ženy vládnoucí mečem půl na půl, byla by to fraška, nereálná a nezajímavá.

Právě ty perly co potvrzovaly výjimku z pravidla měly tu sílu těchto historických událostí. Nakonec v Pánu Prstenů je těch zajímavých žen hodně, třeba mezi elfy. A patriarchální Společenství Prstenu nebylo ideální, (takov0 byly spíš ty elfky), mělo právě chyby mužské pýchy, nad kterou byli Hobbyti nejvíc povznesení. Takže kdo chce z Pána Prstenů udělat feminismus, ten příběh vůbec nepochopil.

0 0
možnosti
PB

P98a59v51e18l 98B37u89r89e86s

4. 10. 2019 22:21

To je sice pěkné, ale uznejte, že filmovou bitvu v Helmově žlebu by v dnešní době fakt vylepšilo, kdyby všechny zachránil nájezd černých, autistických a transsexuálních leseb na vozíčcích, které rozhněval kárbon futprynt Isengardu.

0 0
možnosti
VD

Já bych navrhoval, aby nějaká žena hrála Gimliho. Myslím, že se o tuhle roli herečky poperou. Samozřejmě na zachování vousů trvám - co by to byl za trpaslík, že?

0 0
možnosti
PH

Tak myslím, že o trpaslicích Tolkien na jednom místě píše, údajně je málokdo viděl a stejně jsou k nerozeznání od trpaslíků;)

0 0
možnosti