Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Čas na boření představ. Ruská televize pustí na obrazovky seriál o Leninovi bez mýtů

Krvežíznivý zločinec, duševně nemocný, maloměšťák - takový Lenin, zbavený mýtů a vzdálený od sovětských klišé, se se zjevuje na ruských obrazovkách téměř 30 let od rozpadu Sovětského svazu. Dokumentární seriál Lenin, který brzy začne vysílat státní televize Pervyj Kanal, chce „skoncovat s mýtem Vladimira Uljanova“, jak zní skutečné jméno zakladatele SSSR. Agentuře AFP to řekl autor scénáře Igor Lipin.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, Němci to, že Lenina financovala německá císařská vláda, uvádějí jako fakt. Spor se vede o to, zda to bylo 10 nebo 20 miliónů zlatých marek.

0 0
možnosti

A co z toho prosím Vás vyplývá? Že Lenin nebyl komunista, bolševik? Že byl vrah z popudu Němců? Jinak by byl beránek?

0 0
možnosti
Foto

No. Putin nepotřebuje jako historický vzor nějakého fanatického komouše co chtěl bohatým zakroutit krkem. Průměrný Rus musí nadšeně hýkat i přesto, že Putin patří k nejbohatším lidem na světě a on sám je jen lejno nasáklé vodkou, co si za život nenašetří ani na žigulík. Tím správným vzorem tedy budou rozpínaví carové, generálové nebo kdokoli pokořující Západ...

0 0
možnosti

J18i93ř33í 51M17a53c63e74k

7. 11. 2019 13:04

Tak popřejme tvůrcům filmu, aby přežili. Sahat fanatickým Rusům na jejich božstvo je asi jako sahat mohamedánům na Alláha.

0 0
možnosti

No myslíte , že někdy u nás bude natočen dokument o pravdivé 1. republice bez růžových brýlí a zamlžování ? V tomto jsou rusové jasně napřed....

0 0
možnosti