Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Zemřel Darren Kent. Pasákovi koz z Hry o trůny bylo pouhých 36 let

Kultura

  16:28
Minulý týden zemřel anglický herec Darren Kent, známý mimo jiné i v seriálovém hitu Hra o trůny, kde ztvárnil pasáka koz ze Zátoky Otrokářů. Herce dlouhou dobu sužovaly různorodé zdravotní problémy. Zemřel v pouhých 36 letech.

Zemřel anglický herec Darren Kent. Hrál mimo jiné i v seriálovém hitu Hra o trůny, kde ztvárnil pastevce koz ze Zátoky Otrokářů. (6. srpna 2017) foto: Profimedia.cz

Kromě extrémně vzácné kožní nemoci trpěl herec rovněž osteoporózou a artritidou. O jeho smrti informovala jeho zastupující agentura Carey Dodd Associates.

„S hlubokým zármutkem vám musíme sdělit, že náš drahý přítel a klient Darren Kent v pátek pokojně zemřel. Jeho rodiče a nejlepší přítel byli po jeho boku. Naše myšlenky a láska jsou v této těžké době s jeho rodinou. RIP můj příteli.“ uvedla agentura na twitteru.

Kromě kultovního seriálu Hra o trůny si Kent zahrál například i v Malém vetřelci, Sněhurce a lovci nebo v Dungeon & Dragons: Čest zlodějů.

Herec, jenž pracoval rovněž jako režisér, byl patronem organizace Equal People Performing Arts, která podporuje hendikepované a jinak znevýhodněné lidi ve scénickém umění.

Autor: