Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Duo Brigita Cmuntová & Štěpán Klouček vydává první album a uvádí klip

Brigita & Štěpán foto: Tranzistor

Herečku Brigitu Cmuntovou mohou diváci znát z filmu Bábovky, seriálů První republika, Bez vědomí nebo Božena Němcová. Štěpán Klouček účinkoval v divadlech Hybernia a Na prádle, hrál ve filmu Muzikál aneb cesty ke štěstí, vystupuje také s kapelou Bizarre band. Oba pak už bezmála deset let tvoří pop-folkovou dvojici Brigita & Štěpán, která představuje svoje první album prostřednictvím klipu Bylo milo, který uvádíme v premiéře.
  10:00

Videoklip ztvárnila studentka FAMU režisérka Anna Raková. „Videoklip k singlu jsme natočili s mojí dobrou kamarádkou a bývalou spolužačkou z textařiny Aničkou Rakovou. Líbí se mi její smysl pro detail a to, s jakou jemností dokáže zachytit obraz,“ popisuje vznik videoklipu Brigita Cmuntová.

Inspirací na začátku cesty Brigity & Štěpána byla tvorba Zuzany Navarové, Vlasty Redla a dalších písničkářů, kteří vyváženě pracují jak s melodií, tak s textem. To se odráží nejen v jejich autorském přístupu, který stojí na barevných obrazech a osobních příbězích, ale i v propracovaných aranžích a dvojhlasech.

Debutové album s názvem ...a co bude teď? vyšlo na labelu Tranzistor. Na novince se podílí řada předních českých hudebníků. Pianista Albert Romannuti, známý svým projektem Bert & Friends nebo z působení u zpěvačky Katarzie, kytarista první dámy české country Věry Martinové Jakub Juránek a všudypřítomná rytmika Michal Daněk a Ondřej Hauser, které můžeme vídat pravidelně v Show Jana Krause, Prago Union a v mnoha dalších projektech.

„První náčrt písně Bylo milo vznikl před čtyřmi lety v Praze na Štvanici, kde jsme nedávno natočili i videoklip k singlu a zároveň tam v dubnu proběhne křest naší desky. Nahrávali jsme ji dva roky,“ říká Brigita. „Jedna píseň na desce je dokonce deset let stará,“ doplňuje Štěpán.

V kompletní sestavě s hvězdnými muzikanty pokřtí dvojice Brigita & Štěpán své album v pražském divadle Vila Štvanice v sobotu 23. dubna.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!